Η Apple σε συζητήσεις (και) με τον OpenAI για...AI στα iPhone

Η Apple επιδιώκει ενεργά συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης για να βελτιώσει τις δυνατότητες του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος iOS 18 για το iPhone. Η εταιρεία φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον OpenAI για να ενσωματώσει την τεχνολογία generative AI του οργανισμού σε νέες λειτουργίες για το iPhone.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις ενάμιση μήνα περίπου πριν από το συνέδριο WWDC της Apple τον Ιούνιο του 2024, όπου η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 18 και τις τελευταίες λειτουργίες της που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στόχος της Apple είναι να τοποθετήσει αυτές τις λειτουργίες AI ως απρόσκοπτα ενσωματωμένες στις συσκευές της, με μεγάλη έμφαση στην ισχυρή προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ωστόσο, η Apple δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση σχετικά με τους εταίρους με τους οποίους θα συνεργαστεί τελικά, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με οποιονδήποτε από τους σημερινούς υποψήφιους, συμπεριλαμβανομένων των OpenAI και Google. Η εταιρεία μπορεί ενδεχομένως να επιλέξει έναν εντελώς διαφορετικό πάροχο για την ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών παραγωγικής AI.

Η Apple συμμετείχε επίσης σε συζητήσεις με την Google για την πιθανή ενσωμάτωση των δυνατοτήτων AI chatbot του γίγαντα της αναζήτησης στο οικοσύστημα του iPhone. Νωρίτερα αυτό το μήνα, εμφανίστηκαν αναφορές ότι το αρχικό σύνολο των λειτουργιών AI στο iOS 18 θα σχεδιαστεί για να εκτελείται τοπικά στο iPhone, χωρίς την ανάγκη επεξεργασίας στο cloud. Η Apple σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη νευρωνική μηχανή της εντός της συσκευής και το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της για να τροφοδοτήσει αυτές τις βελτιώσεις AI με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Ο CEO Tim Cook έχει προηγουμένως αναγνωρίσει ότι προσωπικά χρησιμοποιεί το ChatGPT του OpenAI, αλλά έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες για ορισμένα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο Cook έχει τονίσει ότι η Apple θα προσεγγίσει την ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών AI στις πλατφόρμες της σε "πολύ προσεκτική βάση".

Η εμπιστοσύνη σε συνεργασίες με παρόχους AI θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να παρακάμψει ορισμένους από τους κινδύνους και τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη της δικής της παραγωγικής τεχνολογίας AI από το μηδέν. Αναθέτοντας αυτά τα χαρακτηριστικά σε εξωτερικούς συνεργάτες, η Apple μπορεί να είναι σε θέση να εισαγάγει πιο γρήγορα δυνατότητες που μοιάζουν με chatbot στο iPhone, διατηρώντας παράλληλα την εστίασή της στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και την υπεύθυνη εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η επερχόμενη εκδήλωση WWDC 2024 τον Ιούνιο αναμένεται να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική AI της Apple και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα συμπεριληφθούν στο iOS 18.

[via]

Loading