Η Google λανσάρει νέο εργαλείο για ανάκτηση χακαρισμένου λογαριασμού YouTube

Το YouTube παραμένει η μεγαλύτερη πλατφόρμα online streaming της εποχής μας, καθώς ο καθένας μπορεί να γίνει δημιουργός περιεχομένου και να αναρτά το υλικό του δωρεάν. Παρόλα αυτά, η τεράστια δημοφιλία του έχει αναπόφευκτα τραβήξει το ενδιαφέρον των hackers με αποτέλεσμα να μην είναι σπάνιο το φαινόμενο να πέφτουν θύματα επίθεσης διάφοροι δημιουργοί και να χάνουν την πρόσβαση στον λογαριασμό τους. Επιτέλους, όμως, η Google αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό το φαινόμενο, λανσάροντας ένα νέο εργαλείο που βοηθά τους δημιουργούς να ανακτήσουν τους χαμένους λογαριασμούς τους.

Η Google αναφέρει ότι το νέο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων θα βοηθήσει τους δημιουργούς να ανακτήσουν τους λογαριασμούς που πιστεύουν ότι έχουν παραβιαστεί μέσω ενός νέου AI βοηθού. Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργαλείο αυτό θα καθοδηγεί τους χρήστες μέσω μιας σειράς ερωτήσεων σχετικά με το λογαριασμό τους στη Google και το κανάλι τους στο YouTube, ώστε πρώτα να εξασφαλίσουν τη σύνδεσή τους και στη συνέχεια να αντιστρέψουν τυχόν αλλαγές που μπορεί να έχει κάνει ο hacker.

Φαίνεται ότι η Google χρησιμοποιεί ένα νέο AI-based βοηθό συνομιλίας για να βοηθήσει τους δημιουργούς να ανακτήσουν το λογαριασμό τους. Εάν το εργαλείο επιβεβαιώσει ότι ένας λογαριασμός έχει παραβιαστεί, επιτρέπει στους χρήστες να ανακτήσουν την πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη της Google. Η Google συμβουλεύει τους δημιουργούς να ελέγξουν πρώτα για σημάδια παραβίασης, όπως αλλαγές στην εικόνα του προφίλ τους, στο λογαριασμό AdSense ή μη εξουσιοδοτημένο ανέβασμα βίντεο. Εάν έχουν υποστεί hacking, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νέο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων μέσω του Κέντρου βοήθειας του YouTube.

Προς το παρόν, το εργαλείο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά και η Google σημειώνει ότι ορισμένες λειτουργίες αντιμετώπισης προβλημάτων περιορίζονται σε ορισμένους δημιουργούς. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να το καταστήσει προσβάσιμο σε «όλους τους δημιουργούς» στο μέλλον. Η σελίδα υποστήριξης της Google αναφέρει επίσης ότι αν το εργαλείο δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να απευθυνθείτε στο @TeamYouTube στο Twitter/X και να λάβετε βοήθεια από εκεί.

[via]

Loading