Η Huawei εκθρονίζει τη Samsung από την κορυφή στα foldables!

Η Huawei πούλησε τα περισσότερα αναδιπλούμενα smartphones το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο), σύμφωνα με νέα αναφορά που δημοσίευσε η Counterpoint Research. Πρόκειται για μια αρκετά εντυπωσιακή αποκάλυψη, αν αναλογιστεί κανείς πόσο ασήμαντες ήταν οι πωλήσεις της Huawei στα περισσότερα μέρη του κόσμου τα τελευταία χρόνια, από τότε που η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να κόψει την πρόσβαση της στις υπηρεσίες της Google.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες σκεφτόμαστε τη Samsung όταν μιλάμε για foldables, η κορεατική εταιρεία έμεινε στη δεύτερη θέση για την ίδια χρονική περίοδο. Επιπλέον, οι πωλήσεις foldables της Samsung μειώθηκαν κατά 42% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η αύξηση της Huawei κατά 257% προκύπτει κατά κύριο λόγο από τις πωλήσεις στην Κίνα, οι οποίες αυξήθηκαν κατακόρυφα για την εταιρεία μετά την παρουσίαση του Mate X5 πέρυσι. Το καθυστερημένο άλμα προς τη συνδεσιμότητα 5G φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των Κινέζων καταναλωτών για τα foldables της Huawei.



Η Honor ήταν Νο 3 στις αποστολές με αύξηση 460%, αλλά η πιο εντυπωσιακή αύξηση ήρθε από τη Motorola, η οποία κατάφερε να πουλήσει 1.473% περισσότερα foldables το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2023. Συνολικά, οι πωλήσεις αναδιπλούμενων συσκευών αυξήθηκαν κατά 49% σε ετήσια βάση. Η ανάπτυξη της Honor και της Motorola προήλθε κυρίως εκτός Κίνας, σε αντίθεση με τη Huawei.

Το μερίδιο αγοράς της Honor ανέρχεται πλέον στο 12% στον χώρο των αναδιπλούμενων συσκευών, από 3% πριν από ένα χρόνο. Το Honor Magic V2 έγινε το αναδιπλούμενο τηλέφωνο με τις περισσότερες αποστολές στη Δυτική Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της Motorola στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα ανέρχεται πλέον στο 11% χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της σειράς Razr στη Βόρεια Αμερική.

Το 1ο τρίμηνο του 2024, τα foldables τύπου «βιβλίου» αντιπροσώπευαν το 55% των παγκόσμιων αποστολών, ξεπερνώντας τα foldables τύπου clamshell για πρώτη φορά από το 2021. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να αλλάξει άρδην η κατάσταση με την επικείμενη κυκλοφορία των Galaxy Z Fold6 και Galaxy Z Flip6.

[via]

Loading