Η Κίνα φέρεται να έχει παραβιάσει το... σύστημα υποκλοπών των ΗΠΑ

Σε μια εξαιρετικά προβλέψιμη τροπή των γεγονότων, το Salt Typhoon, ένας διαβόητος κινεζικός κρατικός παράγοντας, φέρεται να έχει καταλάβει κυβερνητικά συστήματα για να παραβιάσει αρκετούς αμερικανικούς παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών και να αποκτήσει πρόσβαση στις πύλες υποκλοπής που απαιτεί η νομοθεσία των ΗΠΑ.

Έρευνα της Wall Street Journal αποκάλυψε ότι μεταξύ αυτών που παραβιάστηκαν ήταν οι αμερικανικοί τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί Verizon και AT&T, καθώς και ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου Lumen Technologies, όπου οι χάκερς ενδέχεται να είχαν πρόσβαση σε μια «τεράστια συλλογή διαδικτυακής κίνησης» επί μήνες, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών υποκλοπών που συλλέγονται στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Οι ΗΠΑ πιέζουν εδώ και καιρό τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αναπτύξουν υποδομές για «νόμιμη υποκλοπή», ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις επικοινωνίες των χρηστών του δικτύου, αλλά φυσικά, αν τα συστήματα πρόσβασης υπάρχουν, μπορούν να αξιοποιηθούν από άλλους παράγοντες.

Η Κίνα αρνείται απερίφραστα τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί χάκερ για να αποκτήσει πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επινοήσει μια «ψευδή αφήγηση» για να ενοχοποιήσουν την Κίνα στο παρελθόν.

Το Salt Typhoon βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για μια άλλη ύποπτη επίθεση σε αμερικανικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και, λόγω του ονόματος του, έχει συνδεθεί με άλλες κινεζικές κρατικά υποστηριζόμενες ομάδες (Flax Typhoon, Volt Typhoon και Brass Typhoon), οι οποίες φέρονται να συνεργάζονται συντονισμένα για να βοηθήσουν την κινεζική κυβέρνηση στην επίτευξη των γεωπολιτικών της στόχων, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εισβολής στην Ταϊβάν.

Καθώς η τεχνολογία ενσωματώνεται ακόμη περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή, η ικανότητα παρακολούθησης και κατασκοπείας επεκτείνεται. Οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναγκάζονται να «συνεργαστούν» στο όνομα της εθνικής ασφάλειας κατασκευάζοντας κερκόπορτες για τις αρχές επιβολής του νόμου ή μετατρέποντας τις συσκευές σε «κατασκοπευτικές μηχανές».

Ανεξάρτητα από τη γνώμη σας σχετικά με τη χρήση τεχνικών παρακολούθησης από τη δική σας κυβέρνηση στον ίδιο της το λαό, η ύπαρξη αυτών των συστημάτων πρόσβασης σημαίνει ότι μπορούν να παραβιαστούν από απειλητικούς παράγοντες ή εταιρείες τεχνολογίας και να χρησιμοποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεση σας.

Η μηχανή παρακολούθησης των ΗΠΑ δεν περιορίζεται μόνο εντός των πολιτειών, καθώς αυτές οι εισβολές χρησιμοποιούνται συχνά εναντίον αλλοδαπών που ζουν στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν είναι πραγματικά εκτός εμβέλειας...

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Rappler.

[via]

Loading