Η Midjourney μπαίνει επίσημα στον τομέα του hardware

Το Midjourney είναι μια δημοφιλής ιστοσελίδα παραγωγής έργων AI που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2022 και έκτοτε έχει καθιερωθεί ως ηγετική δύναμη στην τρέχουσα τάση δημιουργίας περιεχομένου με Τεχνητή Νοημοσύνη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Midjourney ανακοίνωσε ότι ο καθένας μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί δωρεάν τα εργαλεία παραγωγής AI εικόνων της, με ορισμένους περιορισμούς.

Ωστόσο, η Midjourney προέβη σε μια άλλη σημαντική και κάπως απροσδόκητη ανακοίνωση. Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο X, η εταιρεία αποκάλυψε ότι «μπαίνει επίσημα στο hardware». Ανέβασε επίσης μια διεύθυνση email για όποιον θα ήθελε να ενταχθεί στη νέα ομάδα της. Ο λογαριασμός απαντά έκτοτε σε ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία για το hardware. Οι περισσότερες ήταν χιουμοριστικές, αλλά η Midjourney απάντησε σε έναν χρήστη: «Δεν ανακοινώνουμε κάτι συγκεκριμένο ακόμα, αλλά έχουμε πολλαπλές προσπάθειες σε εξέλιξη».

Ένας άλλος χρήστης απάντησε στην ανάρτηση με ένα screenshot που μοιάζει με το προφίλ στο LinkedIn ενός ανώνυμου άνδρα, ο οποίος εργάστηκε στην Apple για μερικά χρόνια στην ομάδα του Vision Pro πριν ενταχθεί στη Midjourney ως επικεφαλής του hardware τον Δεκέμβριο του 2023. Ο λογαριασμός απάντησε σε αυτή την ανάρτηση, γράφοντας απλά: «καλή ψαριά».

Οι εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να κατασκευάζει η Midjourney στο τμήμα hardware της και πώς μπορεί να σχετίζεται με την ιστοσελίδα παραγωγής εικόνων generative AI έχουν προφανώς ξεκινήσει. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι η εταιρεία μόλις τώρα ψάχνει να προσλάβει και άλλα μέλη της ομάδας, είναι πιθανό να μην έχουμε επίσημη αποκάλυψη του προϊόντος για αρκετό καιρό ακόμα.

Loading