Η νέα AI λειτουργία της Google επιτρέπει την αναζήτηση ανεβάζοντας ένα video!

Η Google είναι η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης για περισσότερο από μια δεκαετία. Ωστόσο, για να παραμείνει ανταγωνιστική με τη νέα γενιά μηχανών αναζήτησης με AI, η Google αναγκάστηκε να αναβαθμίσει τις δυνατότητες της με την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Google Search, και αυτά τα νέα χαρακτηριστικά είναι το τελευταίο χτύπημα της.

Συγκεκριμένα, η Google εγκαινίασε νέους τρόπους αναζήτησης που αξιοποιούν την AI, ξεκινώντας με τη δυνατότητα αναζήτησης χρησιμοποιώντας video στο εργαλείο Google Lens. Στο εξής, εάν έχετε την περιέργεια για κάτι που συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο μπροστά σας, μπορείτε να ρωτήσετε τη Google σχετικά με αυτό, τραβώντας ένα γρήγορο βίντεο με αυτό που βλέπετε.

Για να το δοκιμάσετε, ανοίξτε το Lens στην εφαρμογή Google στο smartphone σας, κρατήστε πατημένο το κουμπί κλείστρου και εκφωνήστε την ερώτηση για την οποία θέλετε να μάθετε περισσότερα. Η Google μοιράζεται το παράδειγμα ενός χρήστη που κατέγραψε μια ομάδα ψαριών να κολυμπούν σε κύκλο σε ένα ενυδρείο και ρώτησε: «Γιατί κολυμπούν μαζί;».

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους χρήστες του Search Labs που είναι εγγεγραμμένοι στο πείραμα «AI Overviews and more» και διαθέτουν την εφαρμογή Google, η οποία είναι δωρεάν για λήψη τόσο για χρήστες Android όσο και για χρήστες iOS.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν φωνητικές οδηγίες κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας με το Lens στην εφαρμογή Google για Android και iOS. Η διαδικασία φόρτωσης παραμένει η ίδια -- τραβήξτε μια φωτογραφία κάνοντας κλικ στο κουμπί κλείστρου -- αλλά τώρα μπορείτε να προσθέσετε μια φωνητική ερώτηση. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο από τώρα.

Η εμπειρία αγορών με το Lens έχει επίσης αναβαθμιστεί. Οι χρήστες μπορούν τώρα να τραβήξουν μια φωτογραφία ενός αντικειμένου και να λάβουν μια πιο χρήσιμη σελίδα αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει πληροφορίες όπως κριτικές, τιμές και καταστήματα λιανικής πώλησης από όπου μπορεί να αγοραστεί το αντικείμενο.

Πέρα από την αναζήτηση οπτικών στοιχείων, η Google πρόσθεσε μια λειτουργία που σας βοηθά να βρείτε αυτό που ακούτε. Με την τελευταία ενημέρωση Circle to Search, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν τραγούδια χωρίς να εγκαταλείψουν τη σελίδα στην οποία άκουσαν τον ήχο. Για παράδειγμα, αν ακούσετε ένα τραγούδι στο Instagram για το οποίο θέλετε να μάθετε περισσότερα, απλά ενεργοποιείτε το Circle to Search για να το βρείτε.

Τέλος, η Google δήλωσε ότι δοκιμάζει νέους τρόπους εμφάνισης των AI Overviews που επιτρέπουν στους χρήστες να βρίσκουν ευκολότερα τις πηγές που αναζητούν. Ο νέος σχεδιασμός εμφανίζει links προς υποστηρικτικές ιστοσελίδες απευθείας μέσα στο κείμενο του AI Overview και θα επεκταθεί σε όλες τις χώρες όπου είναι διαθέσιμες οι τελευταίες. Υπάρχουν, ωστόσο, ήδη αναφορές για την εμφάνιση διαφημίσεων και στα AI Overviews...

[via]

Loading