Η συμφωνία της Nvidia για την εξαγορά της ARM έναντι $40 δισ. σφραγίστηκε μεταξύ των δύο εταιρειών τον περασμένο Σεπτέμβριο και προκάλεσε κρότο στη βιομηχανία των ημιαγωγών, καθώς η Nvidia ενισχύεται σημαντικά έναντι των ανταγωνιστών της. Μπορεί οι δύο πλευρές να έχουν δώσει τα χέρια, παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει σε κάθε τόσο σημαντική εξαγορά, εάν δεν δοθεί η τελική έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές τότε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί οριστικά.
Σε αυτούς τους μήνες που έχουν μεσολαβήσει μέχρι σήμερα, ήταν αναμενόμενο ότι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Nvidia θα προσπαθούσαν να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της εξαγοράς και ήδη η Qualcomm έχει καταθέσει επίσημες ενστάσεις στη Ομοσπονδιασκή Επιτροπή Εμπορίου (FCC) των ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), στη Βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Εμπορίου, αλλά και στην Κρατική Ρυθμιστική Αρχή Εμπορίου της Κίνας.
Η ένσταση της Qualcomm εστιάζει στο γεγονός ότι η αρχιτεκτονική επεξεργαστών της ARM είναι διαθέσιμη σε περίσσοτερες από 500 εταιρείες προκειμένου να κατασκευάζουν τα δικά τους chipsets και χρησιμοποιείται στο 95% των smartphones της αγοράς. Η επικείμενη εξαγορά από την Nvidia θα μπορούσε ενδεχομένως να διαταράξει αυτό το μοντέλο αδειοδότησης της αρχιτεκτονικής σε περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης αποφασίσει να την εκμεταλλευτεί πλήρως για δικούς του σκοπούς.
Εκτός από την Qualcomm, η Huawei έχει πάρει θέση ζητώντας από την κινεζική κυβέρνηση να μην δώσει την έγκριση της διότι θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα ακόμη πολύ ισχυρό εργαλείο άσκησης πίεσης υπέρ των ΗΠΑ σε αυτόν τον οικονομικό/πολιτικό πόλεμο με την Κίνα.
Για να δούμε αν με αυτές τις ενέργειες θα καταφέρουν να χαλάσουν το πολύ σημαντικό deal μεταξύ Nvidia και ARM.
*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.
[via]