Η Samsung λέγεται ότι θα εξαγοράσει το τμήμα υποδομών δικτύων της Nokia

Παρόλο που η Nokia δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί μεγάλους παίκτες όπως η Ericsson και η Huawei τα τελευταία χρόνια, η φινλανδική εταιρεία εξακολουθεί να είναι σημαντικός παίκτης στον τομέα των υποδομών δικτύου. Η Samsung διαθέτει επίσης το δικό της κλάδο Radio Access Network (RAN), αλλά είναι σχετικά μικρός, με αναφερόμενο μερίδιο αγοράς περίπου 6,1% την τελευταία χρονιά.

Τώρα έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα φήμες εκ των έσω της βιομηχανίας, οι οποίες υποδεικνύουν πως η Samsung επιθυμεί να εξαγοράσει την επιχείρηση υποδομών της Nokia για να ενισχύσει τις δικές της θέσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Ακούγεται, μάλιστα, ότι σκοπεύει να προτείνει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει η συμφωνία. Σε περίπτωση που προχωρήσει η δουλειά, η Samsung θα γίνει ουσιαστικά ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής RAN παγκοσμίως, με μερίδιο αγοράς 25,6%.

Η Samsung κατασκευάζει ήδη σταθμούς βάσης 4G και 5G, chipsets, συσκευές και βασικό εξοπλισμό, οπότε έχει αποδεδειγμένα αρκετά μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των υποδομών δικτύου. Έχει ήδη προμηθεύσει παρόχους παγκοσμίως, όπως η Telus στον Καναδά, η O2 στη Γερμανία, η Reliance Jio στην Ινδία, η KDDI και η NTT DoCoMo στην Ιαπωνία, η Dish και η Verizon στις ΗΠΑ και η Vodafone στο Ηνωμένο Βασίλειο.

[via]

Loading