Η Samsung στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones στην Ευρώπη

Η Canalys δημοσίευσε την έρευνα σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για τη Samsung.


Σύμφωνα με την εταιρεία, η Samsung απέστειλε τον μεγαλύτερο αριθμό smartphones στην Ευρώπη το περασμένο τρίμηνο, ο οποίος ήταν 12,1 εκατομμύρια συσκευές, δίνοντάς της μερίδιο αγοράς 37%. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Samsung απέστειλε 0,3 εκατομμύρια επιπλέον smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό σημαίνει αύξηση 2% σε ετήσια βάση.


Στη δεύτερη θέση ήταν η Apple, η οποία απέστειλε 7,3 εκατομμύρια iPhone και είχε μερίδιο αγοράς 22%. Η Xiaomi ήρθε στην τρίτη θέση, με 5,4 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς 16%, ενώ, η Motorola ήρθε στην τέταρτη θέση με 2,1 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς 6%. Στην τελευταία θέση ήταν η Honor, με 1 εκατομμύριο αποστολές και μερίδιο αγοράς 3%.

Σύμφωνα με την Canalys, η σειρά Galaxy S24 βοήθησε τη Samsung να επιτύχει αυτά τα νούμερα, τα οποία «βοηθήθηκαν από μια μεγάλη επένδυση μάρκετινγκ που έδωσε έμφαση στο Galaxy AI μαζί με σημαντικές προωθητικές ενέργειες ανταλλαγής και συνδυαστικής πώλησης». Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία απέστειλε 4,3 εκατομμύρια συσκευές της σειράς Galaxy S το περασμένο τρίμηνο.

[via]

Loading