Η Xiaomi ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις τον περασμένο Αύγουστο

Από τότε που η Huawei ουσιαστικά αποκλείστηκε από την αγορά λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, η Apple και η Samsung ανταλλάσσουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση μπρος-πίσω, αλλά κάτι ανέλπιστο συνέβη τον περασμένο Αύγουστο.

Η Xiaomi κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο μηνιαίο όγκο πωλήσεων της Counterpoint Research για τον Αύγουστο. Η κινεζική εταιρεία ξεπέρασε την Apple που ήρθε στην τρίτη θέση, ενώ η Samsung διατήρησε την πρωτιά.

Οι αριθμοί αποστολών της Xiaomi τον Αύγουστο παρέμειναν αμετάβλητοι, αλλά η εποχιακή μείωση των αποστολών της Apple ενόψει της παρουσίασης της σειράς iPhone 16 έπαιξε καθοριστικό ρόλο που οδήγησε στη μείωση του μεριδίου αγοράς της.

Από την άλλη πλευρά, η Xiaomi σημείωσε ραγδαία ανάπτυξη το 2024 με 22% ετήσια αύξηση του όγκου πωλήσεων. Ο αναλυτής της Counterpoint επισημαίνει την επιτυχία της Xiaomi στην κατηγορία τιμών κάτω των 200 δολαρίων με τις συσκευές Redmi 13 και τη σειρά Redmi Note 13 να αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης σε βασικές αγορές όπως η Ινδία, η Νοτιοανατολική Ασία, η Λατινική Αμερική και η Μέση Ανατολή και Αφρική.

Τώρα που ανακοινώθηκε το iPhone 16, η Apple είναι πιθανό να ανακτήσει τη δεύτερη θέση ή ακόμη και να κατακτήσει την πρώτη θέση τους επόμενους μήνες.

Παρόλο που η επιτυχία της Xiaomi μπορεί να είναι βραχύβια, το γεγονός ότι η τελευταία φορά που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν πριν από τρία χρόνια, λέει πολλά για τις στάσιμες πωλήσεις της Apple. Με τις προβλέψεις της αγοράς να δείχνουν ότι τα νέα iPhone θα τα πάνε ελαφρώς χειρότερα από το iPhone 15, ίσως ήρθε η ώρα για την Apple να σταματήσει να πλασάρει τις σταδιακές αλλαγές ως πρωτοποριακές αναβαθμίσεις.

[via]

Loading