Instagram: Ενισχύει τα DMs με stickers, θέματα και επεξεργασία εικόνας

Το Instagram αναβαθμίζει τα εισερχόμενα μηνύματα προσθέτοντας νέες λειτουργίες για επεξεργασία φωτογραφιών, δημιουργία αυτοκόλλητων και θέματα. Η Meta προσπαθεί να καταστήσει το Instagram πιο ελκυστικό ως εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με χαρακτηριστικά που κάνουν τις συνομιλίες πιο ενδιαφέρουσες. Παρόλο που ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να μην ακούγονται καινούργια, το θέμα είναι η εξάλειψη των τριβών για τους χρήστες που μπορεί να τους αποτρέπουν από το να στείλουν ένα μήνυμα.

Επιπλέον, τα εισερχόμενα μηνύματα - ή DMs (direct messages) - είναι ένα ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό για τις κοινωνικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Threads της Meta, το οποίο τα βάζει με το Twitter/X. Ενώ άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις, όπως η Bluesky, ενσωματώνουν τα DMs απευθείας στην εφαρμογή τους, το Threads εξακολουθεί να βασίζεται στα υπάρχοντα DMs του Instagram για όσους θέλουν να συνδεθούν ιδιωτικά.

Με το λανσάρισμα των νέων λειτουργιών, οι χρήστες του Instagram θα αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν μηχανισμό δημιουργίας stickers στο περιβάλλον άμεσων μηνυμάτων. Εδώ, θα μπορείτε να παίρνετε μια φωτογραφία από τη βιβλιοθήκη και να χρησιμοποιείτε την αποκοπή ενός αντικειμένου για να δημιουργήσετε ένα reaction sticker. Νωρίτερα φέτος, το WhatsApp απέκτησε ένα παρόμοιο εργαλείο για τη δημιουργία αυτοκόλλητων.

Το Instagram θα σας επιτρέψει επίσης να προσθέσετε stickers ή να ζωγραφίσετε πάνω σε μια φωτογραφία πριν την στείλετε σε έναν φίλο. Αυτά τα εργαλεία ήταν προηγουμένως διαθέσιμα στα Stories, οπότε αν θέλατε να στείλετε μια εικόνα με stickers ή σκαριφήματα, έπρεπε να αποθηκεύσετε αυτή τη φωτογραφία και στη συνέχεια να την στείλετε μέσω ενός DM. Τώρα, θα μπορείτε να εφαρμόζετε αυτές τις επεξεργασίες απευθείας μέσα στο περιβάλλον εργασίας συνομιλίας.

Μια άλλη νέα λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ένα note για τα δικά τους γενέθλια, ώστε οι φίλοι τους να μπορούν να τους ευχηθούν για τα γενέθλιά τους. Όταν πατήσουν επάνω στο note θα δουν ένα εφέ τούρτας και ένα animation με κομφετί στην οθόνη.

Loading