iOS

iOS 18: Επιτέλους RCS στη δεύτερη beta για developers!

Η Apple πρόσθεσε επιτέλους υποστήριξη για τις Rich Communication Services (RCS) στην εφαρμογή Messages. Η λειτουργία κατέφθασε ως μέρος της δεύτερης beta για developers του iOS 18 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το RCS είναι ένα πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε αρχεία και εικόνες υψηλής ποιότητας, να βλέπετε δείκτες πληκτρολόγησης, να λαμβάνετε αποδείξεις ανάγνωσης, να ξεκινάτε ομαδικές συνομιλίες και πολλά άλλα.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες iPhone μπορούσαν να στέλνουν μόνο μηνύματα SMS ή MMS από την εφαρμογή Messages σε άτομα που δεν είχαν συσκευή Apple - μπορούσατε να μοιράζεστε πολυμέσα, να λαμβάνετε αποδείξεις ανάγνωσης και να χρησιμοποιείτε άλλες λειτουργίες μόνο με άλλους χρήστες συσκευών Apple μέσω του iMessage. Με αυτή την ενημέρωση, οι χρήστες iPhone μπορούν να αρχίσουν να στέλνουν μηνύματα και να μοιράζονται αρχεία με οποιονδήποτε χρησιμοποιεί συσκευή που υποστηρίζει το RCS, δηλαδή με τα περισσότερα Android smartphones. Ωστόσο, τα μηνύματα από συσκευές Android θα εξακολουθούν να εμφανίζονται ως πράσινες φυσαλίδες στο iMessage.

Η υποστήριξη του RCS φαίνεται να περιορίζεται προς το παρόν σε παρόχους των ΗΠΑ, όπως η T-Mobile, η AT&T και η Verizon. Αν και οι χρήστες μπορούν να δουν την εναλλαγή εάν έχουν εγκαταστήσει τη beta του iOS 18 για developers, η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μόνο εάν ο φορέας κινητής τηλεφωνίας τους υποστηρίζει το RCS και έχει ενημερώσει το πακέτο δικτύου του για το iOS 18.

Η Apple ανέφερε εν συντομία ότι το iOS 18 θα αποκτήσει υποστήριξη RCS κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας της στο Worldwide Developer Conference (WWDC) νωρίτερα αυτό το μήνα.

"Όταν στέλνετε μηνύματα σε επαφές που δεν έχουν συσκευή Apple, η εφαρμογή Messages υποστηρίζει τώρα το RCS για πλουσιότερα μέσα και πιο αξιόπιστα ομαδικά μηνύματα σε σύγκριση με τα SMS και τα MMS", ανέφερε η Apple στο δελτίο Τύπου που περιγράφει λεπτομερώς το iOS 18.

Τόσο οι χρήστες iPhone όσο και οι χρήστες Android ζητούσαν από την Apple να υποστηρίξει το RCS εδώ και καιρό, καθώς διευκολύνει την αποστολή μηνυμάτων και την κοινή χρήση πραγμάτων με άλλους χρήστες, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν. Η Google πιέζει επίσης την Apple να σπάσει τον διαχωρισμό μεταξύ μπλε και πράσινης φούσκας εδώ και χρόνια.

Loading