iOS 18: Σου δείχνει αν ο φορτιστής που χρησιμοποιείς είναι αργός!

Η Apple έχει συμπεριλάβει μια νέα λειτουργία για τη μπαταρία στο iOS 18 που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Όταν έχετε έναν φορτιστή που λειτουργεί πολύ αργά, ανοίξτε το γράφημα της μπαταρίας στις ρυθμίσεις. Αν το iPhone σας χρησιμοποιεί αργό φορτιστή, θα δείτε μια προειδοποίηση με τη μορφή μιας γραμμής με πορτοκαλί χρώμα στο γράφημα μπαταρίας, η οποία υποδεικνύει τη χρήση αργού φορτιστή. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό ποια ταχύτητα φόρτισης απαιτείται για να ενεργοποιηθεί η προειδοποίηση.

Η πράσινη γραμμή στο γράφημα υποδεικνύει ότι το ποσοστό της μπαταρίας που απομένει είναι μεταξύ 20% και 100%. Μια κίτρινη μπάρα στο γράφημα σημαίνει ότι έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα κάτω από το 20%. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας χειροκίνητα ανά πάσα στιγμή, μεταβαίνοντας στις Settings > Battery και ενεργοποιώντας τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Η κόκκινη μπάρα στο γράφημα σημαίνει ότι η μπαταρία σας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και το τηλέφωνο μπορεί να κλείσει αν η μπαταρία επιβαρυνθεί με μεγάλο φορτίο.

Αν μεταβείτε στις Settings > Battery > Charging, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βελτιστοποιημένη φόρτιση της μπαταρίας. Ρυθμισμένη στο 100% από προεπιλογή, η μπαταρία θα σταματήσει τη φόρτιση στο 80% και στη συνέχεια θα σταματήσει τη φόρτιση έως ότου, με βάση τις προηγούμενες φορές που χρησιμοποιήσατε το τηλέφωνο το πρωί, ξεκινήσει ξανά τη φόρτιση, ώστε να έχετε 100% ισχύ μπαταρίας ακριβώς όταν τη χρειάζεστε. Μπορείτε, με το iOS 18, να αλλάξετε τα όρια φόρτισης σε 85%, 90% και 95%.

Πριν από αυτή την αλλαγή, η Apple σας επέτρεπε να ορίσετε ένα όριο 80%, το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο iPhone σας, αλλά δεν σας δίνει τις άλλες επιλογές που απαιτούνται για να παρατείνετε τη χρήση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης ημέρας. Εξάλλου, ίσως να μην θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τη μπαταρία του iPhone σας φορτισμένη στο 80%.

Το εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης του iPhone μπορεί να ενεργοποιηθεί πηγαίνοντας στα Settings > Battery > Battery Percentage. Το εικονίδιο θα είναι λευκό όταν βρίσκεστε στην αρχική οθόνη και δεν φορτίζετε το τηλέφωνο, δεν βρίσκεστε σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και δεν φορτίζετε το iPhone σας. Εάν το φορτίζετε, το εικονίδιο της μπαταρίας θα είναι πράσινο. Αν ανοίξετε μια εφαρμογή, το εικονίδιο θα γίνει μαύρο. Εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, το εικονίδιο θα είναι κίτρινο. Και αν το iPhone σας έχει κόκκινο εικονίδιο μπαταρίας, πρέπει να φορτιστεί αμέσως, αλλιώς μπορεί να κλείσει.

Γνωρίζοντας τι σας λέει το εικονίδιο της μπαταρίας του iPhone σας, μπορεί να σας αποτρέψει από το να αντιμετωπίσετε ένα νεκρό iPhone ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεστε τη συσκευή σας περισσότερο.

[via]

Loading