iPhone 16: Αυτές είναι οι ακριβείς χωρητικότητες των μπαταριών τους

Η Apple δεν επιθυμεί να διαφημίζει την ακριβή χωρητικότητα της μπαταρίας για τα iPhone της, και έτσι πρέπει πάντα να βασιζόμαστε σε άλλες πηγές για να τις βρούμε, όπως πιστοποιήσεις ρυθμιστικών οργανισμών, αποσυναρμολογήσεις κλπ. 

Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της σειράς iPhone 16 για την οποία μαθαίνουμε τα ακριβή νούμερα χάρη στην Anatel, την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας:

  • iPhone 16: 3561mAh (6.3% αύξηση)
  • iPhone 16 Plus: 4674mAh (6.6% αύξηση)
  • iPhone 16 Pro: 3582mAh (9.4% αύξηση)
  • iPhone 16 Pro Max: 4685mAh (5.5% αύξηση)

Επομένως, έχουμε έναν ξεκάθαρο νικητή όσον αφορά την αύξηση σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα, και αυτός είναι το iPhone 16 Pro. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες συσκευές δεν έχουν πολύ καλή αυτονομία. Χάρη στους επεξεργαστές A18 και A18 Pro και στις θερμικές βελτιώσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό, τόσο το iPhone 16 Pro όσο και το Pro Max έχουν σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους προκατόχους τους, παρά τις μικρές (και διαφορετικές) αυξήσεις στην καθαρή χωρητικότητα της μπαταρίας.

Επιπλέον, όλα τα μοντέλα iPhone 16 υποστηρίζουν την ταχύτερη φόρτιση MagSafe 25W, με την προϋπόθεση ότι έχετε αγοράσει έναν από τους νέους φορτιστές MagSafe της Apple και να τον συνδέσετε με έναν προσαρμογέα ρεύματος 30W. Οι νέες συσκευές μπορούν επίσης να φορτίζουν σε ισχύ έως και 45W μέσω USB-C.

Τα iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max είναι διαθέσιμα από σήμερα και στην Ελλάδα.

[via]

Loading