iPhone 16: Αυτές είναι οι χρήσεις του νέου κουμπιού Camera Control

Τα μοντέλα iPhone 16 που παρουσίασε η Apple διαθέτουν όλα ένα νέο κουμπί Camera Control, το οποίο βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του iPhone κάτω από το power button. Το κουμπί Camera Control μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες λειτουργίες κατά τη λήψη εικόνων και βίντεο.

Η Apple αναφέρει ότι το κουμπί Camera Control προορίζεται να λειτουργεί είτε σε οριζόντια είτε σε κατακόρυφη λειτουργία και έχει κατασκευαστεί με ειδικό αισθητήρα δύναμης και αισθητήρα αφής για την υποστήριξη διαφορετικών ενεργειών. Αυτές είναι οι εξής:

  • Μονό κλικ - Άνοιγμα της εφαρμογής Camera (ή μιας αντίστοιχης third-party εφαρμογής).
  • Μονό κλικ με ανοικτή την εφαρμογή Camera - Λήψη μιας φωτογραφίας.
  • Παρατεταμένο κλικ - Άνοιγμα της εφαρμογής Camera, έναρξη εγγραφής video.
  • Ελαφρύ πάτημα - Άνοιγμα στοιχείων ελέγχου όπως το ζουμ. Αυτό το κουμπί θα κλειδώνει επίσης την εστίαση και την έκθεση (έρχεται αυτό το φθινόπωρο) για την αναπροσαρμογή των λήψεων χωρίς να χάνετε την εστίαση.
  • Διπλό ελαφρύ πάτημα - Ανοίγει το μενού προεπισκόπησης της κάμερας για να επιλέξετε διαφορετικά στοιχεία ελέγχου, όπως έκθεση ή βάθος πεδίου.
  • Σύρσιμο - Εναλλαγή μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών ρύθμισης, καθώς και αλλαγή παραμέτρων όπως το ζουμ, η έκθεση ή το βάθος πεδίου όταν είναι επιλεγμένο ένα στοιχείο ελέγχου.

Το κουμπί Camera Control υποστηρίζει πλήρως το λογισμικό, ώστε να μπορείτε επίσης να αλλάζετε μεταξύ των λειτουργιών ελέγχου χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε χειροκίνητα στην εφαρμογή Camera. Επίσης, οι third-party προγραμματιστές θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το Camera Control για τις εφαρμογές τους για την προσαρμογή των ρυθμίσεων και θα λειτουργεί σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το Snapchat.

Αργότερα φέτος, το Camera Control θα μπορεί να συνεργαστεί με μια νέα λειτουργία οπτικής νοημοσύνης. Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν την εφαρμογή Camera και να τη στρέφουν σε ένα αντικείμενο για να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με αυτό το αντικείμενο με ένα κλικ και παρατεταμένο κράτημα (παρόμοια με το Google Lens). Στρέφοντάς το σε ένα εστιατόριο, για παράδειγμα, θα εμφανιστούν οι ώρες λειτουργίας και οι αξιολογήσεις, ενώ στρέφοντάς το σε ένα φυτό θα αναγνωριστεί το φυτό. Χρησιμοποιώντας τον οπτικό έλεγχο με κάτι που έχει ημερομηνία, όπως ένα φυλλάδιο, θα προσθέσετε την ημερομηνία στην εφαρμογή Calendar (Ημερολόγιο).

Ακόμη, υπάρχουν ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν την ταχύτητα του διπλού πατήματος και την ευαισθησία του κουμπιού για το ελαφρύ πάτημα.

Το Camera Control διαθέτει κάλυμμα από κρύσταλλο ζαφειριού με λεία υφή, που περιβάλλεται από διακοσμητικά στοιχεία από ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι τοποθετημένο λίγο μέσα στο πλαίσιο του iPhone και ο αισθητήρας δύναμης έχει απτική ανάδραση για να έχει την αίσθηση ενός κλείστρου φωτογραφικής μηχανής DSLR.

[via]

Loading