iPhone 16 Pro / Pro Max: Προσφέρουν ταχύτερο 5G και αυτός είναι ο λόγος

Η Apple παρουσίασε τη σειρά iPhone 16 στην εκδήλωση «It's Glowtime» στις 9 Σεπτεμβρίου, με τα νέα μοντέλα να προσφέρουν μικρές αναβαθμίσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους και τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται στο νέο κουμπί Camera Control και τα χαρακτηριστικά του Apple Intelligence.

Ωστόσο, μια νέα δοκιμή αποκάλυψε ότι τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες 5G σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα τους, μια διαφορά που γίνεται αντιληπτή στο μέσο χρήστη. Αυτή η ενίσχυση της ταχύτητας 5G οφείλεται στο νέο modem της Qualcomm.

Τα νέα μοντέλα iPhone 16 Pro ενσωματώνουν το Snapdragon X75 modem, το οποίο φέρνει πολλαπλές βελτιώσεις. Σύμφωνα με τη δοκιμή που διεξήγαγε η SpeedSmart, τα μοντέλα iPhone 16 Pro πέτυχαν κατά μέσο όρο 23,7% αύξηση στις ταχύτητες λήψης 5G σε τρεις μεγάλους παρόχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Verizon, AT&T και T-Mobile.

Μεταξύ των τριών, οι πελάτες της Verizon είδαν σημαντική βελτίωση με αύξηση της ταχύτητας κατά 26,4%, ακολουθούμενοι από την AT&T και την T-Mobile. Τόσο τα δίκτυα της T-Mobile όσο και της AT&T παρείχαν εντυπωσιακές ταχύτητες, με τα μοντέλα iPhone 16 Pro να ξεπερνούν τα 400Mbps.

Η T-Mobile ηγήθηκε της δοκιμής ταχύτητας λήψης με 447,50Mbps, ενώ οι χρήστες της Verizon είχαν 409,88Mbps. Οι χρήστες της AT&T έμειναν πίσω με μόλις 269,48Mbps. Ωστόσο, στη δοκιμή ταχύτητας upload, και οι τρεις μεγάλοι πάροχοι είδαν μια μέση αύξηση 22,1%, με την ταχύτητα upload να ξεπερνάει άνετα την ταχύτητα των 30Mbps.

Όλες αυτές οι αυξήσεις ταχύτητας 5G είναι ευγενική προσφορά του Qualcomm Snapdragon X75, το οποίο υποστηρίζει προηγμένη τεχνολογία 5G, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και διαθέτει καλύτερη συνάθροιση φορέων 5G για βελτιωμένες ταχύτητες upload.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι σημαντικές αυξήσεις ταχύτητας δεν θα βρεθούν στα τυπικά μοντέλα iPhone 16, καθώς τόσο το iPhone 16 όσο και το iPhone 16 Plus διαθέτουν το παλαιότερο Snapdragon X70 modem.

Loading