iPhone SE 4ης γενιάς: Το πρώτο με 5G modem της Apple, αλλά και με A18 επεξεργαστή

Το iPhone SE 4ης γενιάς που λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα «αρκετά φιλόδοξο» 5G μόντεμ σχεδιασμένο από την Apple, το οποίο θα ενσωματώνει Wi-Fi, Bluetooth και GPS, σύμφωνα με μια αναφορά του 9to5Mac. Το iPhone SE επόμενης γενιάς αναμένεται επίσης να αποκτήσει το ίδιο chip A18 με τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 16, το οποίο θα του επιτρέψει να υποστηρίξει το Apple Intelligence.

Η Apple εργάζεται πάνω στη δική της τεχνολογία 5G modem εδώ και αρκετό καιρό και πολλές προηγούμενες φήμες έχουν υποδείξει ότι το νέο hardware θα έρθει πρώτα στο iPhone SE, δίνοντας στην Apple την ευκαιρία να το δοκιμάσει με ένα προϊόν μικρότερου όγκου. Το 5G chip, με την κωδική ονομασία «Centauri», λέγεται ότι θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό modem, εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστές κεραίες Wi-Fi, Bluetooth και GPS.

Ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι αν και η Apple εργαζόταν πάνω σε ένα modem που αποτελούσε μέρος ενός νέου ασύρματου chip που περιλάμβανε επίσης Wi-Fi και Bluetooth, ένα τέτοιο προϊόν θα αργούσε για αρκετό καιρό ακόμα να κάνει την εμφάνιση του σε συσκευή της εταιρείας. Η εκτίμηση του Gurman είναι ότι το πρώτο modem που σχεδιάστηκε από την Apple δεν θα αποφέρει άμεσες βελτιώσεις για τους χρήστες και δεν θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη σε σχέση με την τεχνολογία modem της Qualcomm. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η Apple σχεδιάζει να εξελίξει το modem της, ενσωματώνοντας το βαθύτερα στο chipset του iPhone.

Ο Gurman ανέφερε επίσης ότι το iPhone SE 4 θα προσφέρει υποστήριξη για το Apple Intelligence, ισχυρισμός που επαναλαμβάνεται στην αναφορά του 9to5Mac. Το iPhone SE επόμενης γενιάς φέρεται να περιλαμβάνει επεξεργαστή A18, το οποίο είναι το chip που χρησιμοποιείται στα iPhone 16 και iPhone 16 Plus. Αναμένεται επίσης να διαθέτει 8GB RAM, το ελάχιστο για το Apple Intelligence.

Προηγούμενες φήμες έχουν υποδείξει ότι το iPhone SE 4 θα έχει σχεδιασμό παρόμοιο με το iPhone 14, με σχεδίαση 6,1 ιντσών OLED all-display και υποστήριξη για Face ID. Όταν η Apple παρουσιάσει το iPhone SE 4, θα είναι επίσημα το τέλος για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στη σειρά iPhone. Παρόλο που το iPhone SE 4 θα έχει σχεδιασμό που θα μοιάζει με το iPhone 14, αναμένεται να έχει πίσω κάμερα με έναν φακό. Η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ίδια ευρυγώνια κάμερα 48 megapixel που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 15. Άλλα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να έρθουν στο iPhone SE 4 περιλαμβάνουν μια εγκοπή για το σύστημα κάμερας TrueDepth (αντί για το Dynamic Island), ένα Action Button και μια θύρα USB-C.

Το iPhone SE 4ης γενιάς αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2025 και η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 δολαρίων.

[via]

Loading