Jony Ive και OpenAI ετοιμάζουν νέα AI συσκευή

Ο πρώην επικεφαλής σχεδιαστής της Apple, Jony Ive, και ο συνιδρυτής του OpenAI, Sam Altman, συνεργάζονται σε ένα νέο φιλόδοξο project, τη δημιουργία hardware με τεχνητή νοημοσύνη. Σε συνέντευξή του στους The New York Times, ο Ive επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται στενά με τον Altman και μια μικρή ομάδα για τη δημιουργία ενός νέου τύπου συσκευής που θα τροφοδοτείται από παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη.

Λίγα είναι γνωστά για το ίδιο το προϊόν, αλλά ο Ive δήλωσε ότι δεν θα μοιάζει με smartphone. Η συσκευή φέρεται να σχεδιάζεται από την αρχή για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες AI, ενώ εστιάζει σε έναν εντελώς νέο παράγοντα μορφής. Οι Ive και Altman πιστεύουν ότι αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να ξεπεράσει τα ζητήματα που ταλαιπώρησαν προηγούμενο AI hardware όπως το Rabbit R1, το οποίο απέτυχε να προσελκύσει mainstream χρήστες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το γλωσσικό μοντέλο του OpenAI θα χρησιμεύσει ως η ραχοκοκαλιά της AI. Οι Ive και Altman φέρονται να έχουν προσλάβει περίπου 10 υπαλλήλους μέχρι στιγμής και στοχεύουν να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε επιχειρηματικά κεφάλαια μέχρι το 2024. Πιστεύουν ότι οι προηγμένες δυνατότητες της AI προσφέρονται για τον χειρισμό πολύπλοκων αιτημάτων χρηστών με τρόπους που αλλάζουν τις προσδοκίες για το τι μπορεί να κάνει το hardware.

Εάν επιτύχει, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ive στο σχεδιασμό προϊόντων μετά την αποχώρησή του από την Apple το 2019. Ως Chief Design Officer της Apple για δεκαετίες, ο Ive ήταν η δημιουργική δύναμη πίσω από εμβληματικά προϊόντα όπως το iMac, το iPod, το iPhone, το iPad και το Apple Watch. Έφυγε από την Apple καθώς ήθελε «να επικεντρώσει την προσοχή του στο σχεδιασμό wearables και προϊόντων υγείας και ευεξίας».

Η LoveFrom λειτουργεί από το γραφείο του Ive στο Σαν Φρανσίσκο με μικρή διαδικτυακή παρουσία πέρα από μια απλή κατάθεση εμπορικού σήματος. Ο μόνος γνωστός πελάτης της μέχρι στιγμής είναι η Airbnb, η οποία υπέγραψε πολυετή συνεργασία με την LoveFrom το 2020.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ive και Altman είναι τεράστιες. Οι προηγούμενες προσπάθειες για αυτόνομες συσκευές τεχνητής νοημοσύνης απέτυχαν επειδή οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν ευέλικτα smartphones για οποιεσδήποτε λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Για να πετύχει, το hardware τους θα πρέπει να προσφέρει μετασχηματιστικές, βολικές δυνατότητες πέρα από ό,τι είναι εφικτό στο κινητό.

[via]

Loading