Logitech Keys-To-Go 2 Review: Με κλειστά μάτια αν ταξιδεύεις συχνά!

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους για την πλειοψηφία του κόσμου, μιας και σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και οι περισσότερες εταιρείες επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας. Παρόλα αυτά, με τον σύγχρονο τρόπο εργασίας και γενικότερα τη φιλοσοφία που (δυστυχώς) επικρατεί στον εργασιακό τομέα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να εργάζονται ακόμα και σε αυτές τις λιγοστές ημέρες που σε άλλες δεκαετίες…κατέβαιναν οι ασφάλειες και ασχολιόμασταν ξανά με τη δουλειά μας μετά την επιστροφή στη βάση.

Δεν είναι, όμως, πάντοτε εύκολο να προσομοιώσεις τον χώρο εργασίας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ακόμα και στην εξοχική κατοικία για όσους έχουν αυτό το προνόμιο, με αποτέλεσμα οι ανέσεις να είναι συνήθως σημαντικά λιγότερες όταν μιλάμε για εξ αποστάσεως εργασία. Όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικό να εργάζεσαι από το setup του γραφείου σου με την καρέκλα, την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το mouse, από το να παιδεύεσαι να γίνεις το ίδιο παραγωγικός δουλεύοντας αποκλειστικά επάνω στην οθόνη ενός laptop με το touchpad. 

Φέτος, ωστόσο, είχαμε τη δυνατότητα να διευκολύνουμε την καθημερινότητα μας στις εξορμήσεις μας, καθώς η αγαπητή μας Logitech φρόντισε να δημιουργήσει ένα πληκτρολόγιο που προορίζεται ειδικά για το remote working, και το οποίο θα δούμε σε αυτό το review. Πρόκειται για το Logitech Keys-To-Go 2, ένα εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ φορητό πληκτρολόγιο που συνδέεται τόσο σε laptops, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει κεραία Bluetooth (π.χ. smartphones και tablets).

Μη σας ξεγελά το μικρό μέγεθος του, καθώς το Logitech Keys-To-Go 2 είναι ένα ολοκληρωμένο φορητό πληκτρολόγιο που μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα σε έως 3 συσκευές (και σε Mac με τα αντίστοιχα κουμπιά και συντομεύσεις για το οικοσύστημα της Apple), μπορείς να το μεταφέρεις παντού χωρίς δεύτερη σκέψη και μάλιστα η αυτονομία του φτάνει έως και τα 3 χρόνια χρήσης! Η τροφοδοσία γίνεται από 2 μπαταρίες CR2032 που μπορούν να αντικατασταθούν ξεβιδώνοντας τις δύο Torx βίδες στο πίσω μέρος για να αφαιρέσεις το αντίστοιχο καπάκι. Η εταιρεία επέλεξε αυτόν τον τρόπο τροφοδότησης που παρέχει μεγάλη αυτονομία, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο βολικός όσο αν υπήρχε κάποια ενσωματωμένη μπαταρία που να φόρτιζε μέσω USB-C. 

Το Logitech Keys-To-Go 2 έρχεται σε ένα κομψό κουτί και είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να σου αφήνει μια τρομερά ευχάριστη αίσθηση στα δάχτυλα. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 250 x 105 x 9mm και έχει συνολικό μέγεθος στο 60% ενός συμβατικού πληκτρολογίου παρότι προσφέρει ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα. Όταν δεν το χρησιμοποιείς, μπορείς να καλύψεις τα πλήκτρα με το ενσωματωμένο κάλυμμα, το οποίο, όμως, δεν έχει κάποιο σημείο όπου θα μπορούσε για παράδειγμα να αξιοποιηθεί ως βάση για ένα smartphone ή tablet.

Η διαδικασία σύζευξης με τη συσκευή (ή συσκευές) που επιθυμείς γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ενεργοποιώντας το Bluetooth και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να το χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα, τα πλήκτρα είναι ελαφρώς μικρότερα από ένα συμβατικό πληκτρολόγιο, ωστόσο, η Logitech έχει χρησιμοποιήσει καλό μηχανισμό κάτω από το καθένα. Το βήμα στο πάτημα είναι μόλις στο 1mm, αλλά και πάλι σου αφήνει αυτήν την απτική ανάδραση για μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία χρήσης.

Σχετικά με το τελευταίο, είναι αλήθεια πως χρειάζεται να το συνηθίσεις αρχικά, αλλά μόλις τα καταφέρεις μπορείς να γράφεις πραγματικά γρήγορα όταν αφορά λέξεις, διότι η εισαγωγή χαρακτήρων δίπλα από το κουμπί Enter και τον αριθμό 0 μπορεί να σε δυσκολέψουν λόγω μικρότερου πάχους αυτών των κουμπιών. 

Προσωπικά το χρησιμοποίησα με άνεση στις διακοπές μου για να ενημερώνω το techgear.gr με άρθρα και μπορώ να πω ότι έγραφα στο 85-90% της ταχύτητας σε σύγκριση με τα άλλα πληκτρολόγια της Logitech στο γραφείο! Να αναφέρω, επίσης, ότι αν το επιθυμείς μπορείς να εγκαταστήσεις το λογισμικό Logi Options+ σε Windows ή Mac για να αλλάξεις τη λειτουργικότητα των πλήκτρων F4-F12, αλλά δεν είναι απαραίτητο να ασχοληθείς μαζί του.

Σε ό,τι αφορά την χρήση με tablet και smartphone, οι δοκιμές που πραγματοποιήσαμε μας άφησαν εξίσου ικανοποιημένους και πρέπει να τονίσουμε ότι οι mobile πλατφόρμες επωφελούνται από διάφορα χρήσιμα shortcuts στο επάνω μέρος (π.χ. έλεγχος φωτεινότητας, multitasking, multimedia controls κλπ.). 

Το Logitech Keys-To-Go 2 είναι διαθέσιμο από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στα €92.99. Σίγουρα δεν το λες φτηνό, αλλά αν βρίσκεσαι συχνά εκτός γραφείου και έχεις την ατυχία να δουλεύεις με MacBook που διαθέτει το ανεκδιήγητο πληκτρολόγιο butterfly, τότε είναι must επιλογή!

Loading