Mac mini M4: Χωρίς υποδοχές USB-A, αλλά με δικό του εσωτερικό τροφοδοτικό και στο μισό μέγεθος

Το Mac mini της Apple ενδέχεται τελικά να αλλάξει σχεδιασμό, ωστόσο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιους συμβιβασμούς, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του δελτίο Power On, το επερχόμενο Mac mini με επεξεργαστή M4 πιθανότατα δεν θα διαθέτει υποδοχές USB-A με σκοπό να μειωθεί ριζικά το μέγεθος του. Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που άλλαξε ο σχεδιασμός του Mac Mini. Όπως επισημαίνει ο Gurman, η τελευταία φορά που είδαμε μια πραγματική ανανέωση του σχεδιασμού του Mac mini ήταν πριν από σχεδόν 15 χρόνια.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι τελευταίες φήμες για το Mac mini M4, αναμένονται μερικές διαφορετικές εκδόσεις του μικρού desktop, με κορυφαία την έκδοση με επεξεργαστή M4 Pro, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα μπορούσε να είναι το πιο premium Mac mini μέχρι σήμερα. Ο Gurman αναφέρει ότι αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ήδη από τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ παρότι θα στερηθεί τις θύρες USB-A, εξακολουθεί να διαθέτει πέντε θύρες USB-C, καθώς και θύρα ethernet, θύρα HDMI και υποδοχή ακουστικών.

Αυτό είναι σημαντικό για μια συσκευή που φημολογείται ότι θα έχει πολύ παρόμοιο μέγεθος με ένα Apple TV, και δεν θα χρειάζεται καν να κουβαλάτε μαζί σας ένα επιπλέον τροφοδοτικό, επειδή, σύμφωνα με τον Gurman, θα έχει το δικό του εσωτερικό τροφοδοτικό. Αν και ορισμένοι χρήστες μπορεί να θεωρούν ενοχλητικό να μην υπάρχουν θύρες USB-A, ενδεχομένως θα αξίζει η θυσία για το redesign. Αν αληθεύει ότι το Mac mini M4 θα έχει το μέγεθος ενός Apple TV, τότε θα γίνει μισό σε σύγκριση με το μοντέλο του 2023.

Με τα αποκαλυπτήρια του iPhone 16 να πλησιάζουν σύντομα, ο Gurman δηλώνει ότι ούτε το M4 ούτε το M4 Pro Mac mini θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση «It's Glowtime» της Apple στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά θα παρουσιαστούν τουλάχιστον ένα μήνα αργότερα, οπότε δεν θα γνωρίζουμε τίποτα με βεβαιότητα πριν από τον Οκτώβριο.

[via]

Loading