Μαγευτική φωτογραφία της Σελήνης σε λήψη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο αστροναύτης της NASA, Matthew Dominick, μοιράστηκε μια εκπληκτική φωτογραφία που τράβηξε πρόσφατα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). «Πήγα στο θόλο για να τραβήξω την τροπική καταιγίδα Hone κοντά στη Χαβάη, αλλά αμέσως μόλις περάσαμε από την καταιγίδα το φεγγάρι άρχισε να δύει», ανέφερε ο Dominick, ο οποίος βρίσκεται στον ISS από τον Μάρτιο.

Εκτός από το να εργάζεται σε διάφορα επιστημονικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον ISS, ο Dominick έχει καταφέρει επίσης να κερδίσει τη φήμη του φωτογράφου. Ο αστροναύτης μοιράζεται τις φωτογραφικές του εργασίες με τους 17.000 followers του στο X, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς εικόνων που δείχνουν όχι μόνο τη Γη και πέρα από αυτήν, αλλά και το εσωτερικό του διαστημικού σταθμού. Του αρέσει επίσης να δοκιμάζει διαφορετικές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής για να πειραματιστεί με συγκεκριμένες φωτογραφικές τεχνικές, όπως οι πολλαπλές εκθέσεις.

Αυτό που κάνει τις προσπάθειες του Dominick ιδιαίτερα ελκυστικές είναι η προθυμία του να μοιραστεί τα κόλπα της δουλειάς του, με τις περισσότερες από τις αναρτήσεις του που βασίζονται σε φωτογραφίες να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για το πώς τράβηξε κάθε λήψη.

Οι αστροναύτες που φωτογραφίζουν τη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συχνά φωτογραφίζουν από την καμπίνα Cupola της εγκατάστασης με τα επτά παράθυρα, η οποία προσφέρει πανοραμική θέα του πλανήτη μας και του Διαστήματος.

Loading