Μαθηματικός του Sheffield University της Μ. Βρετανίας δημιούργησε μαθηματική φόρμουλα για την τέλεια pizza Margherita σχεδιασμένη να παρέχει μέγιστη γεύση από κάτω μέχρι πάνω και να έχει τις τέλειες δοσολογίες.
Σύμφωνα με τη μαθηματικό Dr. Eugenia Cheng, μια pizza 11 ιντσών περιέχει 10% περισσότερα συστατικά ανά μπουκιά από μια pizza 14 ιντσών και επιπλέον έχει μεγαλύτερες πιθανότητες η ζύμη στο κάτω μέρος της να μαλακώσει και να υγρανθεί. Βάσει αυτών δημιούργησε μαθηματικό τύπο που να υπολογίζει τις απαιτούμενες δοσολογίες ζύμης και υλικών για την τέλεια pizza. Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα δεν είναι επιστήμη;
[via]