Μεγάλη διαρροή για τις αναβαθμισμένες κάμερες της σειράς iPhone 16

Η επερχόμενη σειρά iPhone 16 θα διαθέτει σημαντικό αριθμό νέων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων κάμερας, όπως αναφέρει το AppleInsider. Τόσο τα μοντέλα iPhone 16 όσο και τα iPhone 16 Pro φημολογείται ότι θα αναβαθμίσουν τις λειτουργίες φωτογραφίας και βιντεογραφίας του iPhone, περιλαμβάνοντας αναβαθμισμένο hardware, όπως αισθητήρα 48MP στην ultra wide camera των Pro μοντέλων και software, όπως macro photography για τα στάνταρ μοντέλα και ένα ολοκαίνουργιο format εικόνας. Επαναλαμβάνοντας κάποιες προηγούμενες φήμες, η έκθεση ισχυρίζεται ότι:

  • Η κύρια κάμερα του iPhone 16 θα παραμείνει η ίδια με αυτή του iPhone 15 με αισθητήρα 48MP και διάφραγμα f/1.6, ενώ είναι απίθανο να υπάρξουν αλλαγές στη μονάδα στις επόμενες γενιές μέχρι το 2026.
  • Η ultra wide κάμερα του iPhone 16 θα αποκτήσει διάφραγμα f/2.2, από το διάφραγμα f/2.4 της προηγούμενης γενιάς, για να βελτιώσει την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • Τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus ενδέχεται να υποστηρίζουν για πρώτη φορά τη λήψη macro. Η λειτουργία αυτή είναι προς το παρόν αποκλειστική για τα μοντέλα Pro.
  • Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα συνεχίσουν να διαθέτουν κύρια κάμερα 48MP με διάφραγμα f/1,78.
  • Το iPhone 16 Pro θα αποκτήσει την τετραπρισματική κάμερα 5x telephoto που παρουσιάστηκε στο iPhone 15 Pro Max πέρυσι, αντικαθιστώντας την τρέχουσα κάμερα 3x telephoto.
  • Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν μια αναβαθμισμένη ultra wide κάμερα με αισθητήρα 48MP, με το ίδιο χαρακτηριστικό pixel-binning όπως η κύρια κάμερα. Θα διαθέτει διάφραγμα f/2.2, από f/2.4, για σημαντικά βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και θα υποστηρίζει φωτογράφηση 48MP σε ProRaw format.
  • Η Apple θα εισαγάγει ένα νέο format εικόνας που θα ονομάζεται «JPEG-XL», το οποίο θα πλαισιώνει τα HEIF, JPEG, HEIF Max, ProRaw και ProRAW Max.
  • Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα υποστηρίζουν λήψη video σε ανάλυση 3K στα 120 frames ανά δευτερόλεπτο με Dolby Vision.
  • Ένα νέο φυσικό κουµπί «Capture» θα προστεθεί και στα τέσσερα µοντέλα, σχεδιασµένο να χρησιµοποιείται αποκλειστικά από εφαρµογές κάµερας. Οι χρήστες θα μπορούν προφανώς να επιλέξουν ποια εφαρμογή κάμερας θα ανοίγεται από το κουμπί, συμπεριλαμβανομένων και των third-party εφαρμογών.
  • Το κουμπί Capture προσφέρει ένα μισό πάτημα ευαίσθητο στη δύναμη που συνδέεται με ένα API για προγραμματιστές, το οποίο θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κλειδώσει την έκθεση και την εστίαση, πριν πατήσετε πλήρως το κουμπί για να τραβήξετε μια φωτογραφία.
  • Η ολίσθηση κατά μήκος του κουμπιού θα εκτελεί επίσης διαφορετικές ενέργειες.

Η σειρά iPhone 16 αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες. Τα μοντέλα Pro αναμένεται ότι θα διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες και ένα ταχύτερο επεξεργαστή, ενώ τα βασικά μοντέλα θα προσφέρουν το κουμπί Action και μια επανασχεδιασμένη διάταξη πίσω κάμερας.

[via]

Loading