Meta 3D Gen: Παραγωγή 3D αντικειμένων από γραπτό κείμενο σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Η δημιουργία τρισδιάστατων αντικειμένων είναι μια από τις πιο χρονοβόρες και απαιτητικές δημιουργικές εργασίες. Εάν οι AI βοηθοί μπορούν να δημιουργήσουν 3D περιεχόμενο με βάση την εισαγωγή κειμένου, αυτό θα εκδημοκρατίσει τη δημιουργία και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τις βιομηχανίες των video games και των ταινιών, καθώς και για την ανάπτυξη εφαρμογών AR και VR.

Η ερευνητική ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης της Meta παρουσίασε πρόσφατα το Meta 3D Gen (3DGen), ένα νέο σύστημα τελευταίας τεχνολογίας για τη δημιουργία περιεχομένου από κείμενο σε 3D. Η Meta ισχυρίζεται ότι αυτό το νέο σύστημα μπορεί να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας 3D assets σε λιγότερο από ένα λεπτό. Τα παραγόμενα 3D assets θα διαθέτουν τόσο υφές υψηλής ανάλυσης όσο και υλικούς χάρτες. Το 3DGen υποστηρίζει επίσης το physically-based rendering (PBR) και το generative retexturing των προηγουμένως παραχθέντων 3D assets.

Το Meta 3D Gen συνδυάζει δύο κύρια στοιχεία: παραγωγή από κείμενο σε 3D και παραγωγή από κείμενο σε υφή. Δείτε πώς λειτουργεί:

  • Στάδιο 1: Δημιουργία 3D asset - Λαμβάνοντας υπόψη μια προτροπή κειμένου που παρέχεται από τον χρήστη, το στάδιο Ι δημιουργεί ένα αρχικό 3D asset χρησιμοποιώντας το μοντέλο 3D AssetGen της Meta (AssetGen). Αυτό το βήμα παράγει ένα τρισδιάστατο πλέγμα με υφή και PBR material maps. Ο χρόνος εξαγωγής είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Στάδιο 2
    • Υπόθεση χρήσης 1: Παραγωγική βελτίωση 3D υφής - Με δεδομένο ένα 3D asset που δημιουργήθηκε στο Στάδιο 1 και την αρχική προτροπή κειμένου, το Στάδιο 2 παράγει υψηλής ποιότητας υφή και PBR maps για αυτό το asset. Χρησιμοποιεί τη γεννήτρια μετατροπής κειμένου σε υφή της Meta, Meta 3D TextureGen. Ο χρόνος εξαγωγής είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα.
    • Υπόθεση χρήσης 2: Παραγωγικό 3D (re)texturing- Δίνεται ένα 3D πλέγμα χωρίς υφή και μια προτροπή που περιγράφει την επιθυμητή εμφάνισή του. Το Στάδιο 2 μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια υφή για αυτό το 3D asset από το μηδέν. Ο χρόνος εξαγωγής είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Η Meta δημοσίευσε επίσης τεχνικά έγγραφα σχετικά με τις προσεγγίσεις που χρησιμοποίησε για τη δημιουργία 3D μοντέλων υψηλής ποιότητας και τη δημιουργία υφής με βάση τις προτροπές κειμένου που βρίσκονται πίσω από το σύστημα Meta 3D Gen.

[Meta]

Loading