Meta AI Studio: Το εργαλείο για να δημιουργείς AI εκδοχή του εαυτού σου για το Instagram

Η Meta δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε στις ΗΠΑ να δημιουργεί AI εκδοχές του εαυτού του στο Instagram ή στο διαδίκτυο, με ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται AI Studio.

Η ιδέα είναι ότι οι δημιουργοί και οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιούν αυτά τα προφίλ Τεχνητής Νοημοσύνης για να μιλούν στους followers τους για λογαριασμό τους. Θα μπορούν να συνομιλούν απευθείας με ανθρώπους σε chats και να απαντούν σε σχόλια στο λογαριασμό του δημιουργού τους. Η Meta αναφέρει ότι οι χρήστες του Instagram στις ΗΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν με το AI Studio είτε μέσω της ιστοσελίδας του είτε ξεκινώντας μια νέα «AI chat» απευθείας στο Instagram.

Σε ένα blog post τη Δευτέρα, η εταιρεία γράφει ότι «οι δημιουργοί μπορούν να προσαρμόσουν την AI τους με βάση πράγματα όπως το περιεχόμενο του Instagram, τα θέματα που πρέπει να αποφεύγουν και τα links που θέλουν να μοιράζεται». Η ανάρτηση συνεχίζει λέγοντας ότι οι δημιουργοί θα μπορούν να ενεργοποιούν πράγματα όπως οι αυτόματες απαντήσεις από την AI τους και να υπαγορεύουν με ποιους συγκεκριμένους λογαριασμούς επιτρέπεται να αλληλεπιδράσει.

Το AI Studio επιτρέπει επίσης τη δημιουργία εντελώς νέων χαρακτήρων Τεχνητής Νοημοσύνης που μπορούν να αναπτυχθούν σε όλες τις εφαρμογές της Meta. Εδώ, η Meta επιδιώκει να ακολουθήσει startups όπως η Character.AI και η Replika, όπου οι άνθρωποι ήδη συνομιλούν με θεματικά chatbots. Όπως και το προσαρμοσμένο κατάστημα GPT του OpenAI, η Meta θα βγάζει στην επιφάνεια τους χαρακτήρες AI που φτιάχνουν οι άνθρωποι για να τους δοκιμάσουν και άλλοι.

Η πρώτη προσπάθεια της Meta σε αυτή την ιδέα ήταν να βάλει κάποιες διασημότητες να δημιουργήσουν AI εκδοχές του εαυτού τους με την ίδια ομοιότητα αλλά διαφορετικά ονόματα και περσόνες. Εκείνη την εποχή, η Meta δήλωσε ότι υιοθέτησε αυτή την προσέγγιση επειδή ανησυχούσε για τις AI εκδόσεις διασημοτήτων που έλεγαν προβληματικά πράγματα εκ μέρους των ατόμων που τις αντιπροσώπευαν. Γι' αυτό, η εταιρεία τονίζει ότι τα AI προφίλ επισημαίνονται με σαφήνεια παντού όπου εμφανίζονται. Ένα εγχειρίδιο της εταιρείας για τους δημιουργούς αναλύει λεπτομερέστερα τη διαδικασία δημιουργίας AI και φαίνεται ότι ο δημιουργός είναι υπεύθυνος για τη λίστα των θεμάτων με τα οποία δεν θα ασχοληθεί η AI περσόνα του.

[Meta]

Loading