Μια πρώτη hands-on εμπειρία με το Apple Intelligence [Video]

Η Apple κυκλοφόρησε χθες τις beta εκδόσεις των iOS 18.1, iPadOS 18.1 και macOS Sequoia 15.1 για τους προγραμματιστές, παρουσιάζοντας μια πρώιμη έκδοση του Apple Intelligence. Δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη όλα τα χαρακτηριστικά της Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας, αλλά η ιστοσελίδα Macrumors έχει ήδη προλάβει να κάνει έναν πρώτο έλεγχο σε όσα είναι διαθέσιμα για να πάρουμε μια γεύση από τις αλλαγές που θα επιφέρει η AI στο iPhone, το iPad και τον Mac.

Με το Apple Intelligence, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Writing Tools για να διορθώσετε το κείμενο για ορθογραφικά και γραμματικά λάθη ή να ξαναγράψετε αυτό που έχετε γράψει για να αλλάξετε τον τόνο. Υπάρχουν επίσης επιλογές για την περίληψη οποιουδήποτε κειμένου και τα Writing Tools είναι διαθέσιμα σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε μπορείτε να γράψετε κείμενο.

Η Siri έχει νέο σχεδιασμό με λάμψη γύρω από τις άκρες της οθόνης όταν είναι ενεργή και υπάρχει η επιλογή Type to Siri, ώστε να μην χρειάζεται να μιλήσετε. Η Siri είναι σε θέση να διατηρεί το πλαίσιο μεταξύ των αιτημάτων και να ακολουθεί αν σκοντάφτετε σε λέξεις, ενώ παράλληλα μπορεί να απαντήσει σε κάθε είδους ερωτήσεις σχετικά με τις συσκευές σας χάρη στην ενσωμάτωση της βάσης δεδομένων γνώσεων και υποστήριξης προϊόντων της Apple.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν να ηχογραφηθούν, να απομαγνητοφωνηθούν και να συνοψιστούν, υπάρχουν έξυπνες απαντήσεις για το Mail και τα Messages, οι Photos έχουν μια λειτουργία Memory Maker και υπάρχει η λειτουργία Reduce Interruptions Focus Mode που φιλτράρει έξυπνα τις ειδοποιήσεις που δεν χρειάζεται να δείτε αμέσως.

Υπάρχουν αρκετές λειτουργίες του Apple Intelligence που θα έρθουν αργότερα, όπως το Image Playground, το Genmoji, η ενσωμάτωση του ChatGPT και η πιο έξυπνη έκδοση της Siri που έχει επίγνωση στην οθόνη και μπορεί να κάνει περισσότερα μέσα και σε όλες τις εφαρμογές. Δεν θα βρείτε αυτά τα χαρακτηριστικά στην τρέχουσα beta του iOS 18.1, αλλά η Apple σχεδιάζει να τα αναπτύξει σε όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025.

Το Apple Intelligence περιορίζεται στους προγραμματιστές αυτή τη στιγμή, με την Apple να εργάζεται για την τελειοποίηση των χαρακτηριστικών του και την εξάλειψη των σφαλμάτων. Μια beta έκδοση του Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες αργότερα αυτό το φθινόπωρο, μετά την κυκλοφορία του iOS 18, του iPadOS 18 και του macOS Sequoia. Θα χρειαστείτε ένα iPhone 15 Pro/Pro Max ή νεότερο ή ένα Mac ή iPad με Apple silicon για να χρησιμοποιήσετε το Apple Intelligence λόγω των απαιτήσεων σε επίπεδο επεξεργασίας.

Loading