Microsoft: Υποχρεώνει το τμήμα στην Κίνα να χρησιμοποιεί iPhone αντί για Android!

Η Microsoft φέρεται να ζητά από τους υπαλλήλους της στην Κίνα να κάνουν μια αλλαγή στα smartphones εργασίας τους για λόγους ασφαλείας. Το Bloomberg αναφέρει ότι έχει δει ένα εσωτερικό υπόμνημα προς τα μέλη της εν λόγω ομάδας, το οποίο τους ζητά να εγκαταλείψουν τα Android smartphones όταν εργάζονται και να χρησιμοποιούν μόνο τα iPhone της Apple.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έμφασης της Microsoft στην ασφάλεια, την οποία ανακοίνωσε τον Μάιο ότι αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητά της πάνω από οτιδήποτε άλλο στην εταιρεία. Σύμφωνα με την έκθεση, το υπόμνημα της Microsoft ανέφερε ότι όλοι οι υπάλληλοι της στην ηπειρωτική Κίνα θα πρέπει να παραδώσουν τα smartphones εργασίας τους που βασίζονται σε Android μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία τον Σεπτέμβριο και να πάρουν αντί αυτού ένα iPhone 15. Οι υπάλληλοι της Microsoft στην Κίνα θα μπορούν στη συνέχεια να συνδεθούν στις συσκευές εργασίας τους μόνο με ένα iPhone.

Η έκθεση του Bloomberg υποστηρίζει ότι η Microsoft προβαίνει σε αυτή την κίνηση εν μέρει επειδή το κατάστημα εφαρμογών Google Play δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στην ηπειρωτική Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές Android στη χώρα αυτή δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν και να ενημερώσουν το Microsoft Authenticator που βασίζεται στο Android και άλλες εφαρμογές ασφάλειας και ταυτότητας που θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Αυτή η αλλαγή με γνώμονα την ασφάλεια για τα μέλη της κινεζικής ομάδας της Microsoft έρχεται μετά από ένα χρόνο σημαντικών παραβιάσεων στα συστήματα της εταιρείας. Μεταξύ αυτών ήταν και μία που συνέβη το καλοκαίρι του 2023, όταν η Microsoft ισχυρίστηκε πως μια ομάδα με έδρα την Κίνα απέκτησε πρόσβαση σε λογαριασμούς email του Outlook στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η Microsoft ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2023 ένα νέο πρόγραμμα Secure Future Initiative, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις συνολικές προσπάθειες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, στις αρχές Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία αποκάλυψε ότι μια ομάδα χάκερ με έδρα τη Ρωσία κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς email ορισμένων από τα κορυφαία στελέχη της Microsoft. Έκτοτε, η εταιρεία αποκάλυψε ότι όχι μόνο η ασφάλεια θα είναι το κορυφαίο μέλημά της για το προσεχές μέλλον, αλλά και ότι οι μισθοί και τα μπόνους των υπαλλήλων της ενδέχεται να επηρεαστούν ανάλογα με τη δική τους συμβολή στην κυβερνοασφάλεια.

[via]

Loading