Νέα εξέλιξη: Εξαιρούνται smartphones, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά από τους δασμούς...

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ δημοσίευσε έναν κατάλογο προϊόντων που θα εξαιρεθούν από τους αμοιβαίους δασμούς του Trump, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, των υπολογιστών, των ημιαγωγών και των καρτών μνήμης, μαζί με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την επιβολή από τον Trump ενός δασμού 125% σε προϊόντα από την Κίνα, τον οποίο η κυβέρνηση επιβεβαίωσε στο CNBC και σε άλλα μέσα, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στον δασμό 20% που τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα φέτος, ανεβάζοντάς τον συνολικά στο 145%.

Ο Trump είχε προηγουμένως ανακοινώσει υψηλότερους ανταποδοτικούς δασμούς και για άλλες χώρες, αλλά το πήρε πίσω με μια «παύση» 90 ημερών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η παύση δεν ισχύει όμως για την Κίνα και εξακολουθεί να υπάρχει δασμός 10% στις εισαγωγές από όλες σχεδόν τις χώρες.

Ειδικά οι εισαγωγές ηλεκτρονικών ειδών αναμένεται να πληγούν σκληρά από τους νέους κανόνες, και ήδη έχουμε δει εταιρείες όπως η Nintendo και η Razer να αλλάζουν τα σχέδιά τους γύρω από τις επερχόμενες κυκλοφορίες προϊόντων στις ΗΠΑ.

Οι πρόσφατα δημοσιευμένες εξαιρέσεις θα απαλλάξουν πολλές συσκευές και εξαρτήματα τόσο από τον παγκόσμιο δασμό του 10% όσο και από τον αυστηρότερο δασμό για την Κίνα, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση. Αλλά με τον ρυθμό που εξελίσσονται όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για πόσο θα διαρκέσει αυτό.

[via]

Loading