Νέα τεχνολογία μπαταρίας της TDK ενδέχεται να βελτιώσει δραματικά την αυτονομία των Apple Watch και AirPods

Τα wearables της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Apple Watch και AirPods, θα μπορούσαν να αποκτήσουν σημαντική βελτίωση της αυτονομίας της μπαταρίας χάρη σε μια νέα εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών.

Η TDK, η ιαπωνική εταιρεία-κολοσσός που έχει προμηθεύσει μπαταρίες και άλλα εξαρτήματα για το iPhone, ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα υλικό για μια μπαταρία στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς με πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από αυτές που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.

Σε ένα δελτίο τύπου, η εταιρεία υπερηφανεύεται ότι έχει «αναπτύξει με επιτυχία ένα υλικό για την CeraCharge, μια μπαταρία στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς με ενεργειακή πυκνότητα 1.000 Wh/L, περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από την ενεργειακή πυκνότητα της συμβατικής μπαταρίας στερεάς κατάστασης της TDK».

Αυτή η τεχνολογία, αναφέρει η TDK, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε «διάφορες φορητές συσκευές, όπως ασύρματα ακουστικά, ακουστικά βαρηκοΐας και ακόμη και έξυπνα ρολόγια, με στόχο την αντικατάσταση των υφιστάμενων μπαταριών».

Η Apple έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο των wearables τα τελευταία χρόνια, καθώς η εταιρεία αναμένει την ενδεχόμενη μετακίνηση των περισσότερων υπολογιστικών εργασιών από ένα smartphone στο χέρι σε μικρότερες και ελαφρύτερες συσκευές. Τα ασύρματα ακουστικά AirPods συγκαταλέγονται στις πιο επιτυχημένες εμπορικά συσκευές της Apple, ενώ το Apple Watch θα γιορτάσει του χρόνου τη δέκατη επέτειό του και αποκτά σημαντικό χρόνο στη σκηνή των εκδηλώσεων της εταιρείας. Και οι δύο συσκευές θα επωφελούνταν προφανώς από την αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρία.

Είναι σημαντικό, βέβαια, να θυμόμαστε πόσο αργά τείνουν να προχωρούν τέτοιες εξελίξεις και ακόμη και αν η Apple δείξει ενδιαφέρον να ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία της TDK στα προϊόντα της, είναι απίθανο να εμφανιστούν για μερικά χρόνια.

[via]

Loading