Νέες ετικέτες επισήμανσης των posts με AI σε Facebook, Instagram και Threads

Η Meta ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο ότι σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χαρακτηρίζει το περιεχόμενο που έχει υποστεί επεξεργασία ή χειραγώγηση με generative AI στις κοινωνικές πλατφόρμες της, όπως το Facebook και το Instagram.

Το πρόβλημα ήταν ότι κάποιο περιεχόμενο περιλάμβανε μόνο μικρές τροποποιήσεις με χρήση AI, όπως εργαλεία ρετουσαρίσματος, ωστόσο εξακολουθούσαν να φέρουν την ένδειξη «Made with AI». Για να γίνει πιο σαφές για τους χρήστες, η Meta αποφάσισε να αντικαταστήσει την ετικέτα «Made with AI» με την ετικέτα «AI info» σε όλες τις εφαρμογές της.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στην ετικέτα «AI info» για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο επεξεργασίας AI που δέχτηκε μια φωτογραφία ή ένα video πριν αναρτηθεί στο Facebook και/ή στο Instagram.

Η Meta επιβεβαίωσε ότι θα αρχίσει να εφαρμόζει τις αλλαγές στις ετικέτες «AI info» από την επόμενη εβδομάδα σε όλες τις πλατφόρμες της: Facebook, Instagram και Threads. Μόλις επεκταθεί η ενημέρωση, το περιεχόμενο που η Meta ανιχνεύει ότι έχει τροποποιηθεί ή υποστεί επεξεργασία μόνο από AI εργαλείο θα επισημαίνεται με την ετικέτα «AI info».

Ωστόσο, η Meta αναφέρει ότι θα εξακολουθεί να εμφανίζει την ετικέτα «AI info» για περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από κάποιο AI εργαλείο και να μοιράζεται αν το περιεχόμενο έχει χαρακτηριστεί λόγω κοινών σημάτων της βιομηχανίας ή επειδή κάποιος το αποκάλυψε μόνος του.

Βασικά, εάν η Meta εντοπίσει ότι το περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook ή το Instagram έχει τροποποιηθεί από εργαλεία AI, θα αποκρύψει την ετικέτα «AI info» σε ένα μενού που οι χρήστες θα μπορούν να πατήσουν για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

Όλο το περιεχόμενο που δημιουργείται με AI θα επισημαίνεται αυτόματα με την ετικέτα «AI info» για να το βλέπουν όλοι.

[via]

Loading