Νέο AI εργαλείο για δημιουργία YouTube Shorts από τη Google

Οι δημιουργοί περιεχομένου του YouTube θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους μια σειρά από νέα AI εργαλεία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη στην εκδήλωση Made on YouTube στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας ενός πλήρους βίντεο κλιπ YouTube Shorts διάρκειας έξι δευτερολέπτων με μια προτροπή κειμένου.

Η νέα δυνατότητα έρχεται χάρη στην ενσωμάτωση του μοντέλου δημιουργίας βίντεο Veo του Google DeepMind στο YouTube Shorts. Κατασκευασμένο για να ανταγωνιστεί τα μοντέλα Sora του OpenAI, Gen-3 Alpha της Runway, Firefly της Adobe και Kling της Kuaishou Technology, το Veo μπορεί να παράγει κλιπ των έξι δευτερολέπτων σε ανάλυση 1080p σε ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών θεμάτων και στυλ.

Η ενσωμάτωση του Veo θα ενισχύσει την AI powered «Dream Screen» του YouTube, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2023 και επέτρεψε στους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργούν φόντα για τα videos τους. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να εισάγουν μια προτροπή κειμένου στο Dream Screen, να το αφήσουν να δημιουργήσει τέσσερις εκδόσεις εικόνων και στη συνέχεια να ζωντανέψουν μία από αυτές με το Veo. Οποιοδήποτε περιεχόμενο δημιουργείται με αυτή τη ροή εργασίας θα φέρει υδατογράφημα με το σύστημα SynthID της Google, αν και επανειλημμένες μελέτες έχουν δείξει πόσο εύκολα μπορούν να παρακαμφθούν τέτοια οπτικά αναγνωριστικά.

Το Veo δεν ήταν το μόνο νέο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε στην εκδήλωση. Η Google εργάζεται επίσης πάνω σε ψηφιακά «jewels» που οι θεατές μπορούν να στέλνουν στους live-streamers, παρόμοια με τα «gifts» στο TikTok. Τα Vertical Livestreams στις ΗΠΑ θα είναι τα πρώτα στα οποία θα δοκιμαστούν τα «jewels». Επιπλέον, η εταιρεία επέκτεινε την υπηρεσία αυτόματης μεταγλώττισης για να συμπεριλάβει τα γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ισπανικά, καθώς και κατέστησε τα Community hubs διαθέσιμα σε περισσότερα κανάλια.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιούν την AI για να τους βοηθήσει να κατεβάσουν ιδέες για βίντεο στο YouTube Studio. Η καρτέλα Inspiration, η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση beta, όχι μόνο θα σας προτείνει την ιδέα για το τι πρέπει να φτιάξετε, αλλά θα δημιουργήσει επίσης έναν τίτλο, μια μικρογραφία, ακόμα και τις πρώτες γραμμές διαλόγου, όλα αυτόματα.

Loading