NotebookLM: Το AI σημειωματάριο της Google που μπορεί να σου λύσει τα χέρια

Πέρυσι, η Google παρουσίασε το NotebookLM, ένα σημειωματάριο που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και είναι θεμελιωμένο στο περιεχόμενο των ίδιων των χρηστών από αρχεία PDF, Google Docs, Slides, ιστοσελίδες και πολλά άλλα. Αφού κατέστησε το NotebookLM διαθέσιμο παγκοσμίως, η Google έκανε αρκετές βελτιώσεις στην εμπειρία και σήμερα ανακοίνωσε ότι προσθέτει υποστήριξη για τα videos του YouTube.

Με τη νέα υποστήριξη του YouTube, μπορείτε να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL ενός δημόσιου video του YouTube στο σημειωματάριό σας και αυτό γίνεται αμέσως ειδικός, θεμελιώνοντας τις απαντήσεις του με βάση το video. Το NotebookLM μπορεί να συνοψίζει τις βασικές έννοιες και επιτρέπει τη διερεύνηση σε βάθος μέσω των παραπομπών inline που συνδέονται απευθείας με την απομαγνητοφώνηση του video. Μπορείτε ακόμη και να προβάλλετε τα videos μέσα στο NotebookLM με το ενσωματωμένο YouTube player.

Μαζί με την υποστήριξη video του YouTube, το NotebookLM προσθέτει επίσης υποστήριξη για ηχογραφήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NotebookLM για αναζήτηση σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες για να εντοπίσετε συγκεκριμένες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το NotebookLM για να προετοιμάσετε οδηγούς μελέτης με βάση ηχογραφήσεις τάξης, χειρόγραφες σημειώσεις και διαφάνειες διαλέξεων με ένα μόνο κλικ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το NotebookLM απέκτησε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Audio Overview, η οποία μπορεί να μετατρέψει έγγραφα, διαφάνειες, διαγράμματα και πολλά άλλα σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ένα κλικ. Η Google διευκολύνει τώρα την κοινή χρήση της δημιουργημένης Audio Overview με άλλους. Για να μοιραστείτε ένα Audio Overview, απλά κάντε κλικ στο «share» για να δημιουργήσετε ένα δημόσιο link.

Πώς να ξεκινήσετε

Για να δοκιμάσετε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά του NotebookLM, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στο NotebookLM
  • Δημιουργήστε ένα νέο σημειωματάριο
  • Δοκιμάστε να προσθέσετε μια δημόσια διεύθυνση URL στο YouTube ή ένα αρχείο ήχου
  • Δημιουργήστε ένα Audio Overview
  • Μόλις το Audio Overview είναι έτοιμο, πατήστε κοινή χρήση

[via]

Loading