Ο Elon Musk κατά της Apple λόγω AI, θετικός στη δημιουργία του...X Phone!

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας WWDC 2024, η Apple αποκάλυψε τελικά τα σχέδιά της σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε το Apple Intelligence που θα έρθει στα δημοφιλή λειτουργικά της συστήματα αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Ωστόσο, η ιδέα της διαρκώς επεκτεινόμενης τεχνητής νοημοσύνης δεν έτυχε ομόφωνης αποδοχής. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο Elon Musk αποφάσισε να εξαπολύσει επίθεση κατά της Apple μέσα από το X.

Ο CEO της Tesla και της SpaceX, μεταξύ άλλων, ανησυχεί ιδιαίτερα για την ανακοινωθείσα συνεργασία μεταξύ της Apple και του OpenAI: «Αν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Αυτό αποτελεί απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας".

Αργότερα, πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική θα επιβληθεί και στους επισκέπτες: «Οι επισκέπτες θα πρέπει να ελέγχουν τις συσκευές Apple στην πόρτα, όπου θα αποθηκεύονται σε κλωβό Faraday». Το μήνυμα αυτό το εξέφρασε όχι μόνο στον προσωπικό του λογαριασμό X αλλά και κάτω από την ανάρτηση που μοιράστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook.

"Είναι προφανώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει τη δική της AI, αλλά είναι με κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι το OpenAI θα προστατεύει την ασφάλεια και την ιδιωτική σας ζωή!
Η Apple δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει από τη στιγμή που παραδίδει τα δεδομένα σας στο OpenAI. Σας πουλάνε!
", πρόσθεσε ο Musk.

Το τελευταίο σχόλιό του ελέγχθηκε αργότερα από το Community Notes του X. Οι χρήστες διευκρίνισαν ότι η Apple έχει πράγματι κατασκευάσει τα δικά της μοντέλα και τα πιο απαιτητικά ερωτήματα θα αποστέλλονται στην αυτοαναπτυγμένη πλατφόρμα Private Cloud Compute της Apple.

Μάλιστα, ο Musk αμφισβητήθηκε στη συνέχεια από τον YouTuber Marques Brownlee, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μίλησε απευθείας με τον Tim Cook: «Είπε ότι η Apple σε κανένα σημείο δεν στέλνει τα δεδομένα στο OpenAI χωρίς τη ρητή άδεια του χρήστη». Ο χρήστης ερωτάται πάντα αν θέλει να στείλει ένα συγκεκριμένο ερώτημα στο ChatGPT αν αναμένεται να κάνει καλύτερη δουλειά από τις ενσωματωμένες λειτουργίες AI της Apple.

Δεν άργησε, πάντως, να βρεθεί και κάποιος υποστηρικτής του Musk για να προτείνει την ιδέα ανάπτυξης ενός X Phone, παρόμοια με αυτή που ζητούσαν στο παρελθόν από την Tesla να κατασκευάσει το δικό της Tesla Phone. Η ιδέα του smartphone που προτείνεται από τους χρήστες θα περιλάμβανε μια συνεργασία με τη Samsung, ένα open source λειτουργικό σύστημα X OS με έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και θα περιλάμβανε τη βελτιστοποίηση και την ενσωμάτωση όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών σε όλο το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών του Musk, ξεκινώντας από το X και καταλήγοντας στη Neuralink.

«Δεν αποκλείεται», σχολίασε ο Musk σχετικά με την ιδέα και μένει να δούμε αν αυτό θα είναι το επόμενο μεγαλεπίβολο εγχείρημα του!

Loading