OpenAI: Ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε εβδομάδα

Ο OpenAI γιορτάζει σήμερα ένα νέο ορόσημο. Ο οργανισμός παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης αποκάλυψε στο Axios και σε άλλα μέσα ενημέρωσης ότι έχει πλέον 200 εκατομμύρια ενεργούς εβδομαδιαίους χρήστες. Αυτό είναι το διπλάσιο του αριθμού των εβδομαδιαίων χρηστών που είχε πριν από ένα χρόνο.

Στην ίδια αναφορά προστίθεται ότι τα προϊόντα του OpenAI χρησιμοποιούνται πλέον σε κάποια μορφή από το 92% των μεγαλύτερων εταιρειών του Fortune 500. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η χρήση του αυτοματοποιημένου API της έχει διπλασιαστεί από την κυκλοφορία του μικρού γλωσσικού μοντέλου GPT-4o mini πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο συνιδρυτής και CEO του OpenAI, Sam Altman, δημοσίευσε μια δήλωση για να σηματοδοτήσει το ορόσημο των 200 εκατομμυρίων εβδομαδιαίων χρηστών, λέγοντας:

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον τα εργαλεία μας ως μέρος της καθημερινότητάς τους, κάνοντας πραγματική διαφορά σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, είτε πρόκειται για βοήθεια σε εργασίες ρουτίνας, είτε για επίλυση δύσκολων προβλημάτων, είτε για ενίσχυση της δημιουργικότητας.

Ο διπλασιασμός της βάσης χρηστών του OpenAI μέσα σε περίπου ένα χρόνο φαίνεται να δείχνει ότι η τάση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τεχνολογία συνεχίζει να αυξάνεται γενικά, και για τον συγκεκριμένο οργανισμό ειδικότερα, ακόμη και με την άνοδο του ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Google, η Meta, η Anthropic και άλλες.

Αυτή η είδηση για νέο υψηλό εβδομαδιαίο αριθμό χρηστών έρχεται επίσης την ίδια στιγμή με νέες αλλά ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι ο OpenAI συγκεντρώνει ακόμη περισσότερα χρήματα από επενδυτές. Η Wall Street Journey αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα, μέσω ανώνυμων πηγών, ότι ο OpenAI αναζητά επενδυτικό κεφάλαιο αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό θα ανεβάσει τη συνολική της αξία στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Microsoft, η οποία ήταν ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος του OpenAI για αρκετά χρόνια, αναμένεται να βάλει ακόμη περισσότερα χρήματα στην εταιρεία στο πλαίσιο αυτού του τελευταίου γύρου χρηματοδότησης. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πόσα χρήματα θα προσθέσει. Η Microsoft έχει χρησιμοποιήσει τα μοντέλα του OpenAI για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του δικού της generative AI chatbot, του Copilot.

[via]

Loading