Opera One: Διαθέσιμος ο επανασχεδιασμένος AI browser για iOS

Η Opera κυκλοφόρησε τον επανασχεδιασμένο Opera One browser στο iOS σε σταθερή έκδοση, αφού τον δοκίμασε στη φάση beta για εβδομάδες. Ο νέος browser διαθέτει μια μπάρα αναζήτησης τοποθετημένη στο κάτω μέρος για εύκολη περιήγηση, γρήγορες προτάσεις αναζήτησης κατά την πληκτρολόγηση και ενσωμάτωση της βοηθού Aria AI.

Αν και η τοποθετημένη μπάρα αναζήτησης θα είναι η προεπιλεγμένη επιλογή, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μεταβούν σε στυλ Standard Navigation ή Fast Action Button. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν πάντα να σαρώνουν προς τα κάτω για να αποκαλύψουν τη γραμμή αναζήτησης, όπως ακριβώς το κάνετε για την αναζήτηση Spotlight στο iOS.

Όταν πληκτρολογείτε ένα αίτημα στη μηχανή αναζήτησης, συνήθως σας παρέχει επιλογές αυτόματης συμπλήρωσης. Τώρα η Opera θα παρέχει επίσης τις δικές της επιλογές αυτόματης συμπλήρωσης σε πλαίσια τσιπ κάτω από το πεδίο αναζήτησης για να επιταχύνει την αναζήτηση σας.

Η εταιρεία λάνσαρε τον AI-powered βοηθό της, Aria, τον Μάιο του 2023 και τον εισήγαγε στην έκδοση iOS τον Αύγουστο του 2023. Με την έκδοση Opera One, ο βοηθός διαθέτει δυνατότητα φωνητικής εισαγωγής και δημιουργίας εικόνων.

Η εταιρεία ανάλυσης εφαρμογών Sensor Tower δήλωσε ότι ο browser της Opera έχει κατέβει περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές στο iOS από το 2020. Ωστόσο, η ανάπτυξη του browser από έτος σε έτος έχει σταματήσει με 58%, 25% και 4% αύξηση των λήψεων για το 2021, 2022 και 2023, αντίστοιχα. Η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη αγορά της Opera και λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς που αναγκάζουν το iOS να προσφέρει στους χρήστες μια οθόνη επιλογής browser, κατάφερε να σημειώσει αύξηση των λήψεων κατά 122% το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Loading