PlayStation 5: Πολύ σημαντική ενημέρωση λογισμικού με αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις

Η Sony κυκλοφόρησε μια νέα σημαντική ενημέρωση λογισμικού για το PlayStation 5, εισάγοντας μια σειρά από πολυαναμενόμενες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής. Η εταιρεία περιγράφει την έκδοση 24.06-10.00.00 ως σχεδιασμένη για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία του χρήστη και να εξοπλίσει τους παίκτες του PS5 με ακόμη πιο εξατομικευμένα εργαλεία.

Η κορυφαία προσθήκη είναι το νέο Welcome hub - μια ολοκαίνουργια, εξατομικευμένη αρχική οθόνη που αντικαθιστά την προηγούμενη καρτέλα Explore. Αυτό το προσαρμόσιμο ταμπλό επιτρέπει στους παίκτες να επιλέξουν από μια σειρά widgets για να εμφανίσουν πληροφορίες όπως η χρήση του αποθηκευτικού χώρου, τα επίπεδα της μπαταρίας των αξεσουάρ, οι διαδικτυακοί φίλοι και πολλά άλλα. Η Sony αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος και να διατάξουν αυτά τα widgets ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, καθώς και να επιλέξουν από διαφορετικά σχέδια φόντου.

Το άλλο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό κατά την κυκλοφορία είναι το Party Share, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν links με δυνατότητα κοινής χρήσης για τα voice chat parties τους. Αυτό θα επιτρέπει εύκολα στους φίλους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων να μπαίνουν στη συνομιλία του πάρτι, ακόμη και αν δεν βρίσκονται στη λίστα φίλων του χρήστη στο PlayStation Network.

Παράλληλα με αυτές τις νεοαναγγελθείσες λειτουργίες, η ενημέρωση προσφέρει επίσης μια σειρά από άλλες βελτιώσεις που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στις beta του λογισμικού συστήματος PS5, όπως: Εξατομίκευση προφίλ ήχου 3D για headsets και ακουστικά, επιλογές προσαρμογής ανά χρήστη για την πρόσβαση στο Remote Play, υποστήριξη προσαρμοστικής φόρτισης για χειριστήρια DualSense.

Σύμφωνα με τη Sony, αυτά τα προσαρμοσμένα προφίλ ήχου 3D αξιοποιούν τα προσωπικά χαρακτηριστικά ακοής του ατόμου για να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία χωρικού ήχου. Κάθε άτομο μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ εκτελώντας μια γρήγορη διαδικασία ρύθμισης στην κονσόλα.

Το Welcome hub, η λειτουργία Party Share και άλλα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες.

[via]

Loading