Ποιες ΗΠΑ; Ο τζίρος της Huawei εκτοξεύθηκε!

Η ανταπόκριση των Κινέζων καταναλωτών στην αναπάντεχη κυκλοφορία της σειράς Huawei Mate 60 το περασμένο καλοκαίρι, η οποία τροφοδοτείται από το πρώτο chipset με δυνατότητα 5G που χρησιμοποιείται σε συσκευή της Huawei από τη σειρά Mate 40 του 2020, είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει τρομερή αύξηση των κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Συγκεκριμένα, η Huawei όχι μόνο έχει καταφέρει να υπερκεράσει τις τρικλοποδιές της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά ανακοίνωσε αύξηση τζίρου κατά 564% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς!

Σύμφωνα με το Reuters, για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η Huawei ανακοίνωσε τζίρο ύψους 19,65 δισεκατομμυρίων γιουάν σε έσοδα 178,5 δισεκατομμυρίων γιουάν. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 37% σε σχέση με τα ακαθάριστα κέρδη της Huawei για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Ένας εκπρόσωπος της Huawei απέδωσε την αύξηση των εσόδων στην "ψηφιοποίηση, την ευφυΐα και την απαλλαγή από τον άνθρακα".

Ο κλάδος και οι παγκόσμιες αγορές θα παραμείνουν γεμάτες αβεβαιότητα για το υπόλοιπο του 2024. Παρ' όλα αυτά, δημιουργούμε συνεχώς μηχανισμούς για να έχουμε επιχειρηματική συνέχεια και ευελιξία σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους ετήσιους επιχειρηματικούς μας στόχους και να επιτύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Kirin 9000s SoC που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά Mate 60 σόκαρε τους νομοθέτες των ΗΠΑ, οι οποίοι πίστευαν ότι ο κανονισμός περί εξαγωγών που θέσπισαν το 2020 θα εμπόδιζε τη Huawei να αποκτήσει επεξεργαστές εφαρμογών που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G. Ο κανόνας απαγορεύει στους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία για την κατασκευή επεξεργαστών να στέλνουν πυρίτιο αιχμής στη Huawei. Το Kirin 9000s κατασκευάστηκε από τη μεγαλύτερη εταιρεία της Κίνας, την SMIC, χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας των 7 nm, αφήνοντας το δύο γενιές πίσω από το A17 Pro που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 15 Pro.

Η Huawei ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα σειρά ναυαρχίδων Pura 70 και το κορυφαίο μοντέλο αυτής της σειράς, το Pura 70 Ultra, τροφοδοτείται από το Kirin 9010 SoC που φαίνεται να είναι ένα επανασχεδιασμένο Kirin 9000s που εξακολουθεί να παράγεται χρησιμοποιώντας τον κόμβο 7nm της SMIC. Παρά την αδυναμία της Huawei να τροφοδοτήσει τις νέες ναυαρχίδες της με ισχυρότερους επεξεργαστές 3nm και 4nm που χρησιμοποιούνται από την Apple και τη Samsung, η σειρά Mate 60 και η σειρά Pura 70 περιέχουν χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στα iPhone ή τα Galaxy smartphones, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πραγματοποίησης δορυφορικών τηλεφωνικών κλήσεων και αποστολής μην επειγόντων SMS μέσω δορυφόρου. Το Pura 70 Ultra θα μοιράζεται επίσης εικόνες μέσω δορυφόρου όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η επιστροφή της Huawei στην αγορά smartphones της Κίνας, τη μεγαλύτερη στον κόσμο, είναι άσχημα νέα για την Apple. Το μερίδιο αγοράς του iPhone στη χώρα μειώθηκε από 19,7% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε 15,7% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τη Huawei να ανεβαίνει απότομα στην κορυφή!

[via]

Loading