Πολύ σημαντική και χρήσιμη εξέλιξη για τα passkeys από τη Google

Η Google κυκλοφορεί μια πραγματικά χρήσιμη ενημέρωση για το Google Password Manager, επιτρέποντας στους χρήστες να συγχρονίζουν τα passkeys σε πολλές συσκευές τους. Μέχρι τώρα, οι χρήστες μπορούσαν να αποθηκεύσουν passkeys στο Google Password Manager μόνο σε συσκευές Android, οπότε η χρησιμότητα μεταξύ των διαφορετικών συσκευών ήταν περιορισμένη. Συγκεκριμένα, ήταν δυνατή η χρήση των passkeys σε άλλες συσκευές, αλλά αυτό απαιτούσε από τους χρήστες να σαρώσουν έναν κωδικό QR.

Η ενημέρωση επιτρέπει την αποθήκευση passkey μέσω του Google Password Manager στα Windows, macOS, Linux και, φυσικά, Android. Για το ChromeOS βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστική έκδοση beta, οπότε αναμένεται ότι θα έρθει αρκετά σύντομα, ενώ το περιμένουμε και στο iOS.

Μόλις αποθηκευτεί, το κλειδί πρόσβασης συγχρονίζεται αυτόματα σε άλλες συσκευές χρησιμοποιώντας το Google Password Manager. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα δεδομένα αυτά είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, οπότε θα είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να μπει και να κλέψει τα διαπιστευτήρια.

Για τους μη μυημένους, ένα passkey διαφέρει ελαφρώς από ένα password. Ένα passkey είναι ένα ψηφιακό διαπιστευτήριο που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν σε έναν λογαριασμό χωρίς τη χρήση password. Η εταιρεία χρησιμοποιεί passkeys σε όλη τη σουίτα λογισμικού της από πέρυσι.

Η νέα ενημέρωση φέρνει επίσης ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας στα passkeys στο Google Password Manager. Η εταιρεία εισήγαγε ένα εξαψήφιο PIN που θα απαιτείται κατά τη χρήση των passkeys σε μια νέα συσκευή. Αυτό πιθανότατα θα σταματήσει τους κακόβουλους παράγοντες από το να συνδεθούν σε έναν λογαριασμό, ακόμη και αν έχουν με κάποιο τρόπο αποκτήσει τα ψηφιακά διαπιστευτήρια.

Τα passkeys της Google μπορούν ήδη να χρησιμοποιηθούν με το λογισμικό παραγωγικότητας της εταιρείας, αλλά και με το Amazon, το PayPal και το WhatsApp. Το Google Password Manager είναι ενσωματωμένο κατευθείαν στον Chrome browser και στις συσκευές Android.

[via]

Loading