Πραγματικό AI στη Siri; Από το 2025 και βλέπουμε...

Στο πλαίσιο των αναβαθμίσεων του iOS 18 που θα έρθουν αυτό το φθινόπωρο, η Apple σχεδιάζει να εγκαινιάσει ορισμένες τουλάχιστον από τις νέες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence. Σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο Power On του Mark Gurman του πρακτορείου Bloomberg, ορισμένες από τις αναβαθμίσεις του Apple Intelligence για τη φωνητική βοηθό Siri, η οποία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2012, θα καταφθάσουν επίσης αυτό το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου σχεδιασμού διεπαφής χρήστη και της ενσωμάτωσης με το chatbot ChatGPT της OpenAI.

Ωστόσο, ο Gurman αναφέρει σήμερα ότι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις για τη Siri θα φτάσουν το 2025. Αυτό φέρεται να περιλαμβάνει τη δυνατότητα πολύ πιο άμεσης πρόσβασης της Siri στις εφαρμογές iOS της Apple. Ο Gurman γράφει:

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να επεξεργαστεί, ας πούμε, μια φωτογραφία και στη συνέχεια να την στείλετε σε έναν φίλο. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να καταλαβαίνει τι κοιτάτε στην οθόνη σας, βοηθώντας τη Siri να προσδιορίσει τι θέλετε να κάνετε με βάση το πλαίσιο.

Τα κακά νέα είναι ότι θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι αυτές οι λειτουργίες να γίνουν μέρος της Siri. Ο Gurman αναφέρει ότι μια beta αυτών των νέων χαρακτηριστικών θα κυκλοφορήσει για τους προγραμματιστές του iOS τον Ιανουάριο του 2025. Το πλήρες λανσάρισμα για το κοινό θα αποτελέσει μέρος της έκδοσης iOS 18.4, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει κάποια στιγμή την άνοιξη του 2025.

Loading