Project Strawberry: Τι είναι το νέο AI μοντέλο του OpenAI που έρχεται σύντομα

Το Project Strawberry, η κωδική ονομασία του OpenAI για τη νέα τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT που επικεντρώνεται στη λογική, είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, αλλά πλέον οι αναφορές δείχνουν ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί πριν από το λανσάρισμα του iPhone 16 στα καταστήματα στις 20 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το The Information, η νέα υπηρεσία ChatGPT θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Δύο δοκιμαστές του νέου AI μοντέλου ισχυρίζονται ότι η αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας έχει επισπευσθεί για να πρωτοπορήσει μια νέα γενιά AI εργαλείων.

Το Strawberry θα είναι μια αυτόνομη προσφορά κατά το λανσάρισμα, αλλά δεν είμαστε ακόμα απόλυτα σίγουροι για το πώς θα ενσωματωθεί στο ChatGPT. Οι δοκιμαστές ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να είναι ένα «μενού AI μοντέλων που μπορούν να επιλέξουν οι πελάτες για να τροφοδοτήσουν το ChatGPT» με το Strawberry να μπορεί να σκέφτεται, να απαντά με περισσότερες λεπτομέρειες και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το GPT-4o.

«Η αρχική έκδοση θα μπορεί να λαμβάνει και να παράγει μόνο κείμενο και όχι εικόνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη πολυτροπική, όπως είναι τα άλλα μοντέλα του OpenAI». Ένα σαφές μειονέκτημα σε σύγκριση με άλλα LLM που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως το Google Gemini.

Το The Information αναμένει ότι η τιμολόγηση θα είναι ελαφρώς διαφορετική από το ChatGPT, αναμένοντας «όρια τιμών που περιορίζουν τους χρήστες σε κάποιο μέγιστο αριθμό μηνυμάτων ανά ώρα, με τη δυνατότητα για μια βαθμίδα με υψηλότερο κόστος που ανταποκρίνεται ταχύτερα, σύμφωνα με ένα άλλο άτομο που γνωρίζει το προϊόν».

Το Project Strawberry είναι ένα νέο AI μοντέλο από τους ανθρώπους του OpenAI με μια νέα προσέγγιση που είναι σε θέση να επιχειρηματολογεί και να «σκέφτεται», καθιστώντας το ιδανικό για μαθηματικές εξισώσεις. Το AI μοντέλο έχει χρησιμοποιηθεί εσωτερικά για την επίλυση γρίφων που το ChatGPT θα δυσκολευόταν να λύσει, όπως το New York Times Connections, ένα άλλο επιτυχημένο παιχνίδι λέξεων όπως το Wordle.

Μόλις τον περασμένο μήνα, το The Information έλαβε λεπτομέρειες από δύο δοκιμαστές (δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι οι ίδιοι με αυτή την αναφορά) ότι το Project Strawberry θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο/Νοέμβριο, αλλά φαίνεται ότι ο OpenAI αποφάσισε να αλλάξει γρήγορα το προγραμματισμένο παράθυρο λανσαρίσματος.

[via]

Loading