Ρεκόρ για την Ανθρωπότητα με 19 ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται ταυτόχρονα στο Διάστημα!

Το πλήρωμα που επέβαινε στη ρωσική κάψουλα Soyuz, σε μια πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, συνέβαλε στην κατάρριψη του ρεκόρ διαστημικών κατοίκων, καθώς η Ανθρωπότητα βλέπει πλέον 19 ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται στο Διάστημα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων που ζει ταυτόχρονα στο Διάστημα στην ιστορία.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο αστροναύτης της NASA, Don Pettit, και οι κοσμοναύτες Alexey Ovchinin και Ivan Vagner, οι οποίοι προστέθηκαν στους εννέα ανθρώπους που ζουν ήδη στο διαστημικό σταθμό: Αυτοί είναι οι Michael Barratt, Tracy Caldwell-Dyson, Matthew Dominick, Jeanette Epps, Barry Wilmore και Suni Williams και οι κοσμοναύτες Nikolai Chub, Alexander Grebenkin και Oleg Kononenko.

Άλλα τρία άτομα, ο Li Cong, ο Li Guangsu και ο Ye Guangfu, βρίσκονται στον κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong, ενώ υπάρχει ένα τετραμελές πλήρωμα στο Crew Dragon Resilience, μέρος της αποστολής Polaris Dawn της SpaceX. Οι τέσσερις περιλαμβάνουν τους πολίτες Anna Menon, Scott Poteet, Sarah Gillis και Jared Isaacman. Οι Gillis και Isaacman πραγματοποίησαν στις 12 Σεπτεμβρίου έναν ιστορικό πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο.

Ωστόσο, δεν είναι όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα εντελώς ευχάριστα. Δύο μέλη της ομάδας που κατέρριψε το ρεκόρ στον ISS, οι Wilmore και Williams, επρόκειτο να επιστρέψουν νωρίτερα στη Γη με το σκάφος Starliner της Boeing. Αιφνίδια προβλήματα πρόωσης τους άφησαν αποκλεισμένους στο Διάστημα πριν επιβιβαστούν στο πλήρωμα του ISS. Το Starliner στάλθηκε πίσω στη Γη μόνο του και οι δύο θα επιστρέψουν με άλλο διαστημικό σκάφος της SpaceX.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανθρώπων στο Διάστημα ήταν 17 άτομα και είχε τεθεί πέρυσι, μετά την επιτυχή εκτόξευση της τριμελούς ομάδας με την αποστολή Shenzhou 16 της Κίνας.

Loading