SearchGPT: Αυτή είναι η μηχανή αναζήτησης του OpenAI απέναντι στη Google!

Τον περασμένο Μάιο, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στο Διαδίκτυο ότι ο OpenAI επρόκειτο να λανσάρει τη δική του μηχανή αναζήτησης στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης στις 13 Μαΐου. Αυτές οι αναφορές καταρρίφθηκαν γρήγορα από τον CEO της OpenAI, Sam Altman, και αντ' αυτού, η ανοιξιάτικη εκδήλωση επικεντρώθηκε στην αποκάλυψη του μοντέλου AI GPT-4o.

Ωστόσο, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει συνήθως και φωτιά. Ο OpenAI αποκάλυψε επίσημα ότι εργάζεται πάνω στη δική του μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, αλλά με έναν αρκετά χαμηλόφωνο τρόπο. Η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας έχει τις λεπτομέρειες σχετικά με τη μηχανή αναζήτησης, η οποία ονομάζεται SearchGPT.

Το SearchGPT θα απαντήσει γρήγορα και άμεσα στις ερωτήσεις σας με ενημερωμένες πληροφορίες από το Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα σας δώσει ξεκάθαρα links προς τις σχετικές πηγές. Θα είστε σε θέση να κάνετε ερωτήσεις σε συνέχεια, όπως θα κάνατε σε μια συζήτηση με ένα άτομο, με το κοινό πλαίσιο να αναπτύσσεται με κάθε ερώτημα.

Η σχετική ανάρτηση στο blog προσθέτει ότι το SearchGPT έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους διαδικτυακούς εκδότες να πετύχουν περισσότερες επισκέψεις για το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται ως απάντηση σε ερωτήσεις με «σαφή, εν σειρά, ονομαστική αναφορά και links» προς αυτές τις πηγές. Στην ανάρτηση προστίθεται ότι οι ιστοσελίδες που εμποδίζουν το περιεχόμενό τους να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση παραγωγικών μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, μπορούν ακόμα να επιτρέψουν τις πληροφορίες τους να χρησιμοποιηθούν ως πηγές για το SearchGPT.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το SearchGPT μπορούν να το κάνουν πηγαίνοντας στην επίσημη σελίδα του και εγγραφόμενοι στη λίστα αναμονής. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το πόσοι άνθρωποι θα επιλεγούν για να ελέγξουν τη μηχανή αναζήτησης. Ο OpenAI λέει ότι τελικά, τα χαρακτηριστικά που δοκιμάζονται στο πρωτότυπο SearchGPT θα προστεθούν στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Το SearchGPT αποκαλύφθηκε μία ημέρα αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο AI για περιορισμένο αριθμό χρηστών της μηχανής αναζήτησης Bing. Έρχεται επίσης λίγους μήνες αφότου η Google, ηγέτης στην αναζήτηση στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις απαντήσεις AI Overview για ερωτήσεις στη μηχανή αναζήτησής της.

[OpenAI]

Loading