Ακόμη ένα επεισόδιο από τα πολλά που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι $69 δισ., με τη μεν Microsoft να προσπαθεί να πείσει για τις καλές προθέσεις της τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και τη δε Sony να εντείνει τον αντίλογο παραθέτοντας διάφορα επιχειρήματα για να αποτρέψει το deal.
Αυτή τη φορά ήρθαν στην δημοσιότητα έγγραφα που κατέθεσε η Sony στην Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) όπου μεταξύ άλλων εκφράζει ορισμένες ανησυχίες για την πολιτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει η Microsoft προκειμένου να σαμποτάρει το PlayStation, ακόμη και αν τηρήσει την υπόσχεση της για λανσάρισμα του Call of Duty σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
Η Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Call of Duty για το PlayStation όπου τα διάφορα bugs θα εμφανίζονται μόνο στο τέλος του παιχνιδιού ή μετά από κάποια μεταγενέστερα updates. Θα μπορούσε, επίσης, να καθυστερεί σημαντικά την επιδιόρθωση τους με αποτέλεσμα οι gamers του Call of Duty στο PlayStation να μένουν απογοητευμένοι από τις επιδόσεις και την συνολική εμπειρία στην παιχνιδοκονσόλα της Sony. Η ιστορία της σειράς έχει δείξει πως η πλειοψηφία των αγορών γίνεται μέσα στις πρώτες εβδομάδες από την κυκλοφορία του εκάστοτε επεισοδίου Call of Duty. Εάν γινόταν γνωστό ότι η απόδοση του παιχνιδιού στο PlayStation είναι χειρότερη από αυτήν του Xbox, τότε ενδεχομένως οι gamers θα μεταπηδούσαν με μεγαλύτερη ευκολία στο Xbox.
Είναι ένα αρκετά τραβηγμένο επιχείρημα από πλευράς Sony, καθώς ακόμα και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο μοιάζει πιο λογικό η κοινότητα των gamers να κατηγορήσει τον δημιουργό (δηλαδή τη Microsoft) παρά το μέσο στο οποίο παίζει το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Cyberpunk 2077, όπου οι gamers έβαλαν στο στόχαστρο την CD Projekt RED και όχι τα συστήματα τους.
Πρόσφατα μάθαμε ότι η ΕΕ κατά πάσα πιθανότητα θα ανάψει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της εξαγοράς και μάλιστα χωρίς να υποχρεώσει τη Microsoft να «σπάσει» τα IPs της Activision Blizzard σε ξεχωριστές εταιρείες. Μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε αποκτήσει μια πολύ καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη αυτού του θέματος, αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε.
[via]