Συνελήφθη επιτήδειος που έκλεβε προσωπικά στοιχεία με ψεύτικο δίκτυο WiFi σε πτήση

Ένας άνδρας κατηγορείται ότι έκλεβε τα διαπιστευτήρια των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και email ανθρώπων ενώ βρισκόταν σε εμπορική αεροπορική εταιρεία.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας (AFP) απήγγειλε κατηγορίες σε έναν άνδρα ο οποίος μετέφερε στις αποσκευές του μια "φορητή συσκευή ασύρματης πρόσβασης, έναν φορητό υπολογιστή και ένα smartphone". Η AFP ισχυρίζεται ότι ο άνδρας προσπαθούσε να αποσπάσει πληροφορίες σύνδεσης από επιβάτες που επέβαιναν σε πτήση, λειτουργώντας ένα ψεύτικο δίκτυο Wi-Fi στο αεροπλάνο. Ο άνδρας φέρεται να δημιουργούσε ψεύτικα Wi-Fi hotspots με SSIDs που έμοιαζαν πολύ με τα ονόματα των δικτύων που βρίσκονται στις πτήσεις, ή έναν "κακό δίδυμο".

Όταν ένας χρήστης συνδεόταν στο δίκτυο, του ζητούνταν να εισάγει τα διαπιστευτήριά του, τα οποία περιλάμβαναν διευθύνσεις email και passwords που στη συνέχεια αποθηκεύονταν στη συσκευή του άνδρα. Προς το παρόν, οι αρχές κατηγορούν τον άνδρα για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές, καθώς και για "κατοχή ή έλεγχο δεδομένων με πρόθεση διάπραξης σοβαρού αδικήματος", γεγονός που παραπέμπει στο ότι ο άνδρας είχε την πρόθεση να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα κακόβουλα.

Αυτή η ιστορία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi και να αποφεύγουμε ευαίσθητες εφαρμογές, όπως τραπεζικές συναλλαγές, ενώ είμαστε συνδεδεμένοι σε τέτοια δίκτυα.

[via]

Loading