Συνεργασία Samsung, Kia και Hyundai για μια επανάσταση στην τεχνολογία των αυτοκινήτων

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την υπογραφή της στρατηγικής τεχνολογικής συνεργασίας με τη Hyundai Motor και την Kia. Κοινός στόχος των εταιρειών είναι η αναβάθμιση των εμπειριών συνδεσιμότητας των χρηστών, μέσω της πλήρους ενσωμάτωσης της πλατφόρμας SmartThings IoT στα SDV (Software-Defined Vehicles) οχήματα της Hyundai και της Kia. 

Η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο R&D Campus της Samsung στη Σεούλ, παρουσία του Paul ( Kyungwhoon ) Cheun , Προέδρου, CTO του Τμήματος Device eXperience (DX) και Επικεφαλής της Samsung Research, του Seungbeom Choi, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και επικεφαλής του Device Platform Center και του Chanwoo Park, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και επικεφαλής της ομάδας Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) για το IoT στη Samsung. Ο Chang Song, Πρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Advanced Vehicle Platform (AVP) του Ομίλου Hyundai Motor, και ο Haeyoung Kwon, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Συστημάτων Πληροφόρησης & Ψυχαγωγίας του Hyundai Motor Group, παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι της Hyundai. 

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Samsung θα ενσωματώσει την πλατφόρμα SmartThings στα infotainment συστήματα της Hyundai και της Kia, προσφέροντας μια διαφοροποιημένη εμπειρία. Αρχικά, θα εισαχθεί η λειτουργία του εντοπισμού θέσης για τα οχήματα και τα «έξυπνα» κλειδιά, η οποία θα βασίζεται στην πλατφόρμα SmartThings Find. Αυτή η πλατφόρμα αποτελεί ένα δίκτυο crowdsourcing εκατομμυρίων συσκευών Samsung Galaxy, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth Low Energy (BLE), για την εύρεση της τοποθεσίας τους. Μέσω της τοποθεσίας SmartThings Find, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν τα οχήματά τους, χρησιμοποιώντας κοντινά Galaxy smartphones, ακόμα και χωρίς σύνδεση 4G ή 5G, διευκολύνοντας τον εντοπισμό τους σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας. 

Επιπλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Quick Panel του Galaxy smartphone τους, προκειμένου να ελέγχουν τον κλιματισμό, αλλά και την αυτονομία του οχήματος. Παράλληλα, τα αυτοκίνητα θα μπορούν να προστεθούν στο οικοσύστημα SmartThings, επιτρέποντας στους χρήστες να επιστρέφουν στο σπίτι τους, έχοντας τη δυνατότητα να ελέγχουν συνδεδεμένες συσκευές όπως τα κλιματιστικά, κατά την επιστροφή τους. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Samsung θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Hyundai και την Kia για την παροχή διαφόρων υπηρεσιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις των πελατών. 

«Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε της εμπειρίες των πελατών μας, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες που επεκτείνονται πέρα από τη μετακίνηση και «ενώνουν» απρόσκοπτα τα οχήματα με τα smartphones», δήλωσε ο Chang Song, Πρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Advanced Vehicle Platform (AVP) του Hyundai Motor Group.

«Μέσω της συνεργασίας με τη Hyundai και την Kia, οι πελάτες θα απολαμβάνουν την ευκολία του SmartThings όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στα οχήματά τους, ξεπερνώντας τα όρια του χώρου», δήλωσε ο Paul (Kyungwhoon) Cheun, Πρόεδρος, CTO του Τμήματος DX της Samsung Electronics και επικεφαλής της Samsung Research. «Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το οικοσύστημα SmartThings, προσφέροντας νέους τρόπους ζωής και αξία σε ακόμη περισσότερους πελάτες».

Σταθερά βήματα προόδου για την επίτευξη κοινού οράματος

Τον Ιανουάριο του 2024, η Samsung και η Hyundai ανακοίνωσαν μια συνεργασία με επίκεντρο τις υπηρεσίες «από το σπίτι στο αυτοκίνητο» και «από το αυτοκίνητο στο σπίτι», οι οποίες συνδέουν smartphones, οχήματα και οικιακές συσκευές. Με βάση αυτή τη συμφωνία, οι δύο εταιρείες εργάζονται για την υλοποίηση ενός έργου όπου μια συσκευή Samsung θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον απρόσκοπτο έλεγχο ενός οχήματος Hyundai ή Kia, ενώ οι οικιακές συσκευές θα μπορούν επίσης να ελέγχονται εύκολα από το αυτοκίνητο.

Loading