Tecno Phantom Ultimate 2: Ένα άκρως εντυπωσιακό concept για trifoldable smartphone

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην εποχή των trifoldable smartphones, με τη Huawei να ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη που θα παρουσιάσει μια τέτοια συσκευή μέσα στο Σεπτέμβρη, ενώ ήδη η Xiaomi έχει επιβεβαιώσει πως ασχολείται και εκείνη με αυτό το form factor. 

Η έκπληξη, αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι, έρχεται από την Tecno, μια ακόμα κινέζικη εταιρεία που παρουσίασε το δικό της concept για trifoldable smartphone με ονομασία Phantom Ultimate 2. Από αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες και το video είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση αν θα προχωρήσει όντως η κατασκευή του.

Παρόλα αυτά, μπορούμε να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία που αποκάλυψε η Tecno. Το Phantom Ultimate 2 φαίνεται εξαιρετικά λεπτό (11mm), σχεδόν όσο ένα συμβατικό smartphone, αλλά διαθέτει εύκαμπτη οθόνη με δύο συστήματα μεντεσέδων προκειμένου να διπλώνει σε δύο σημεία. Η αρχή γίνεται από τις 6.48’’ και καταλήγει έως τις 10’’ με αναλογία εικόνας 4:3, δηλαδή ουσιαστικά μετατρέπεται σε tablet.

Η Tecno έχει φροντίσει ούτως ώστε ο χρήστης να εκμεταλλεύεται την διπλά αναδιπλούμενη οθόνη για να χρησιμοποιεί όση από αυτή πραγματικά χρειάζεται, καθώς αν το επιθυμεί μπορεί να αξιοποιήσει το δεύτερο δίπλωμα για να στηρίζει τη συσκευή του. Επίσης, παρατηρούμε ότι υποστηρίζει γραφίδα, όπως και ότι οι εφαρμογές προσαρμόζονται ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιεί ο χρήστης.

Όπως αναφέραμε, το Phantom Ultimate 2 είναι απλά ένα concept, αλλά σίγουρα μας δίνει μια εικόνα από το που θα μπορούσε να φτάσει η συγκεκριμένη υλοποίηση στο πολύ κοντινό μέλλον. Για να τα λέμε όλα, όμως, το προηγούμενο concept της Tecno με ονομασία Phantom Ultimate δεν προχώρησε ποτέ...

Loading