Τέλος το Netflix από αυτά τα iPhone και iPad στο κοντινό μέλλον

Αν ανοίξατε πρόσφατα την εφαρμογή Netflix σε μια συσκευή με iOS 16 ή iPadOS 16, ίσως είδατε να εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα που αναφέρει ότι η υποστήριξη της υπηρεσίας streaming τελειώνει για τις συσκευές που τρέχουν αυτές τις εκδόσεις λογισμικού.

Όπως εντοπίστηκε από το 9to5Mac, από τώρα και στο εξής η τελευταία έκδοση της εφαρμογής Netflix απαιτεί iOS 17 ή iPadOS 17 για να τρέξει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Netflix θα σταματήσει να λειτουργεί αμέσως σε παλαιότερες συσκευές, αλλά δεν θα εκδοθούν άλλες ενημερώσεις εφαρμογών για τις παλαιότερες πλατφόρμες.

Προς το παρόν, θα μπορείτε να τρέχετε το Netflix σε iOS 16 και iPadOS 16, αλλά δεν πρόκειται να λάβετε καμία ενημέρωση ασφαλείας ή διόρθωση σφαλμάτων από αυτό το σημείο και μετά, και αυτά είναι και τα δύο πολύ σημαντικά όταν πρόκειται για την ομαλή λειτουργία μιας εφαρμογής.

Κάποια στιγμή, το Netflix θα σταματήσει να λειτουργεί σε συσκευές που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν στο πιο πρόσφατο λογισμικό, αν και δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Τα iPhone που μπορούν να τρέξουν το iOS 16 αλλά δεν μπορούν να τρέξουν το iOS 17 είναι το iPhone X, το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2017. Αυτές οι συσκευές έχουν αποσυρθεί προ πολλού από την αγορά, αλλά η Apple εξακολουθεί να εκδίδει διορθώσεις σφαλμάτων και να προσφέρει κάποιες επιλογές επισκευής για αυτά.

Όσον αφορά τα tablet που έχουν κολλήσει στο iPadOS 16 χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης στο iPadOS 17, πρόκειται για το μοντέλο iPad 5ης γενιάς, που κυκλοφόρησε το 2017, και το iPad Pro 1ης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2016.

Η υποστήριξη του Netflix θα έχει ήδη διακοπεί για κάθε συσκευή παλαιότερη από αυτές που αναφέραμε. Για παράδειγμα, το iPad Air 2 (2014) και το iPad mini 4 (2015) δεν μπορούσαν να αναβαθμιστούν στο iPadOS 16, οπότε η υποστήριξη έχει ήδη τερματιστεί για αυτά τα tablet.

[via]

Loading