TikTok: Απολύει 700 εργαζόμενους και τους αντικαθιστά με AI...

Η ByteDance, η εταιρεία πίσω από το TikTok, προχωρά σε απολύσεις περισσότερων από 700 εργαζομένων στη Μαλαισία, αναθέτοντας τις εργασίες τους στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ασχολούνταν με τον έλεγχο και τη ρύθμιση του περιεχομένου στο TikTok. Αυτοί οι εργαζόμενοι ήταν υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι τα videos ακολουθούσαν τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας του TikTok.

Ωστόσο, η ByteDance αυτοματοποιεί τώρα αυτή τη διαδικασία. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι περίπου το 80% του περιεχομένου που παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές της μπορεί να αφαιρεθεί αυτόματα από συστήματα AI. Η ByteDance ελπίζει ότι αυτό μπορεί να κάνει τον έλεγχο του περιεχομένου ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό.

Οι απολύσεις δεν πραγματοποιούνται μόνο στη Μαλαισία. Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα συμβούν και σε άλλες χώρες, καθώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει AI για να μετριάσει το περιεχόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πιέζουν τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης για μεγαλύτερη μετριοπάθεια σε πλατφόρμες όπως το TikTok, το Instagram και το YouTube. Καθώς όλο και περισσότερα παιδιά και νεαροί ενήλικες έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια τους έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Το Διαδίκτυο έρχεται με πολλούς σπουδαίους πόρους για τα παιδιά για να μελετήσουν και επίσης τα βοηθά να συνδεθούν με τους φίλους τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης κίνδυνοι να έρθουν αντιμέτωπα με ακατάλληλο περιεχόμενο, διαδικτυακό εκφοβισμό και συναντήσεις με διαδικτυακούς επιτήδειους.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα μια νέα ομάδα εργασίας για να καταστήσουν το Διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά. Η νέα σύμπραξη θα καθορίσει κατευθυντήριες γραμμές και βέλτιστες πρακτικές για τη συγκράτηση του περιεχομένου στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το Online Safety Bill του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια άλλη πρωτοβουλία που έχει εφαρμοστεί για τη βελτίωση της ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει φέτος 2 δισεκατομμύρια δολάρια για πρωτοβουλίες εμπιστοσύνης και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά τις περικοπές θέσεων εργασίας.

[via]

Loading