TikTok Sound Search: Λειτουργία αναζήτησης τραγουδιών τύπου Shazam

Δεν είναι πολύ δύσκολο να αναζητήσετε ένα τραγούδι, ακόμη και αν γνωρίζετε μόνο μερικές λέξεις του ή ξέρετε τη μελωδία του τραγουδιού. Μπορείτε να κάνετε χρήση της λειτουργίας Hum to Search της Google ή του Shazam που σας επιτρέπει να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι απλά μουρμουρίζοντας το, τραγουδώντας το ή αναπαράγοντάς το. Τώρα, μια παρόμοια λειτουργία έχει προσγειωθεί και στο TikTok.

Το TikTok έχει εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Sound Search, το οποίο λειτουργεί ακριβώς όπως το Hum to Search της Google ή η επιλογή εντοπισμού μουσικής του Shazam. Οι χρήστες του TikTok μπορούν πλέον να βρίσκουν τα αγαπημένα τους τραγούδια απλά μουρμουρίζοντας τα, τραγουδώντας τα ή αναπαράγοντας τα.

Δεδομένου ότι το TikTok είναι μια πλατφόρμα video, η εφαρμογή θα σας δείξει videos που σχετίζονται με το τραγούδι που αναζητήσατε. Σύμφωνα με το TechCrunch, το TikTok δήλωσε ότι η λειτουργία αυτή δημιουργήθηκε ειδικά για την εύρεση τραγουδιών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση κάποιων δημοφιλών ήχων ή memes.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία, οι χρήστες του TikTok πρέπει απλώς να πατήσουν το εικονίδιο του μικροφώνου στην καρτέλα Search. Η λειτουργία αναζήτησης ήχου του TikTok είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για ένα μικρό αριθμό χρηστών συσκευών iOS και σταδιακά επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές. Μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας αρκεί να έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής TikTok από το App Store.

[via]

Loading