Το Antstream Arcade φέρνει 1300+ retro games στο PlayStation από τις 6 Σεπτεμβρίου!

Όπως αποκάλυψε το Game Rant, η υπηρεσία streaming ρετρό παιχνιδιών Antstream Arcade θα είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες του PlayStation στις 6 Σεπτεμβρίου. Το Antstream Arcade είναι μια συνδρομητική υπηρεσία cloud retro arcade που φιλοξενεί σήμερα πάνω από 1.000 ρετρό παιχνίδια που κυκλοφόρησαν από τη δεκαετία του '80 μέχρι και τη δεκαετία του 2000.

Το Antstream Arcade θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη επίσημα αδειοδοτημένη βιβλιοθήκη ρετρό παιχνιδιών από συστήματα όπως το NES μέχρι το PS1. Ξεκίνησε αρχικά το 2019 στο PC, πέρυσι έφτασε και στις κονσόλες Xbox, ενώ τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ανακοινώθηκε η έκδοση για το PlayStation, χωρίς όμως να υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια υπηρεσία streaming εκτός PlayStation θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του.

Το Antstream Arcade θα φτάσει στο PS4 και το PS5 στις 6 Σεπτεμβρίου με τον πλήρη κατάλογο των πάνω από 1.300 ρετρό τίτλων του, αλλά θα φέρει μαζί του και το συνδρομητικό μοντέλο. Ωστόσο, σε αντίθεση με το PlayStation Plus ή το Xbox Game Pass, θα έχετε τη δυνατότητα είτε να εγγραφείτε με ετήσια συνδρομή €38.99 είτε να πληρώσετε εφάπαξ €99.99 για πρόσβαση εφ' όρου ζωής.

Εκτός από τις πτυχές καινοτομίας και διατήρησης της υπηρεσίας, οι τίτλοι του Antstream Arcade περιλαμβάνουν μερικά σύγχρονα χαρακτηριστικά πέρα από την εξομοίωση. Οι παγκόσμιοι πίνακες κατάταξης, τα challenges και τώρα τα Trophies προσθέτουν ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες να βιώσουν ολοκληρωτικά κάποια παλαιότερα παιχνίδια. Θα είναι επίσης μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία να ανοίξετε το PlayStation σας και να παίξετε κάποια παλιά παιχνίδια Game Boy, Genesis ή Atari

Όπως πολλές υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud, ο κατάλογος των διαθέσιμων παιχνιδιών στο Antstream Arcade αυξομειώνεται κάθε εβδομάδα. Μπορείτε να δείτε την πλήρη σειρά παιχνιδιών στην υπηρεσία αυτή τη στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα.

Η διατήρηση των παιχνιδιών γίνεται όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα στη βιομηχανία του gaming, και υπηρεσίες όπως το Antstream Arcade έχουν ως στόχο να διατηρήσουν αυτά τα παλαιότερα παιχνίδια διαθέσιμα και αναπαραγώγιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Με την κυκλοφορία του στο PlayStation, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες εκτός από τη Nintendo.

[via]

Loading